România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 13 feb, 20:20
Pensii 2020. Ce apare în documentele oficiale. Cu cât vor crește pensiile
Jurnalistul Radu Tudor a prezentat informații importante legate de majorarea pensiilor din documentele oficiale.

"Documentul care demonstrează intenţiile Guvernului Orban pentru pensiile pe 2020. Este un document oficial. (...) Analiza pe care o face Ministerul Muncii este interesantă. Câştigul mediu brut utilizat în perioada 1 - 8 ianuarie 2020 este de 5163 de lei. Începând cu 9 ianuarie 2020, creşte acest salariu mediu brut, în baza căruia se fac calculele şi pentru pensii, la 5429 de lei.

5 semne de exclamare pe document

 

Sunt 5 semne de exclamare pe documentul Ministerului Muncii şi cred că nu este uzual să vedem foarte des cinci semne de exclamare pe un document guvernamental care face referire la pensii. Şi citim şi noi ce scrie acolo: pe cale de consecinţă, valoarea câştigului salarial mediu brut aferentă lunii ianuarie 2020 este de 5376 de lei. Aceasta este baza de calcul, indicatori utilizaţi pentru sistemul public de pensii", a spus Radu Tudor, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Începând cu 1 ianuarie 2020, spune Ministerul Muncii, venitul minim lunar asigurat în baza contractului de asigurare socială este de 2230 de lei, valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferent acestui venit este de 558 de lei. Asigurare socială de stat înseamnă suma care se duce la bugetul de pensii", a mai spus jurnalistul.

"Se măresc pensiile cu 40%"

 

"Acest document consfinţeşte că se măresc pensiile cu 40%, mărindu-se punctul de pensie de la 1265 de lei, la 1775 de lei, la 1 septembrie. Legea este a PSD, face parte din celebrul program de guvernare", a concluzionat Radu Tudor.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro