Pence, ÎNCOLȚIT. Trump îl acuză, membrii Cabinetului spun că face ZID în jurul președintelui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vicepreşedintele Mike Pence este personajul principal în evenimentele din ultimele zile din SUA. Acuzat de Donald Trump de laşitate, Mike Pence are de-a face şi cu membrii Cabinetului, care îl acuză că face zid în jurul preşedintelui. 

Solicitări privind invocarea celui de-al 25-lea amendament al Constituţiei Americane au ajuns pe masa consilierilor lui Mike Pence în ultimele ore, anunţă CNN. Cu toate astea, este puţin probabil ca vicepreşedintele să îl invoce, el nediscutând acest lucru cu niciun membru al Cabinetului. 

Conform CNN, dacă preşedintele Donald Trump nu ar fi cedat presiunilor şi nu ar fi anunţat că va exista un transfer paşnic de putere, mai mulţi membri ai Cabinetului ar fi forţat invocarea acestui amendament, pentru a-l lăsa pe Trump fără puteri. Cu toate astea, nu se ştie încă dacă membrii Cabinetului au fost înduplecaţi complet şi dacă aceste discuţii au fost complet lăsate deoparte. 

"Cred că Donald Trump a cedat doar pentru că aproape tot staff-ul său a demisionat şi pentru că procedura de punere sub acuzare este iminentă. Mesajul şi tonul ales trebuiau să fie auzite încă din noaptea alegerilor, nu după ce au murit oameni.", a declarat un consilier al lui Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel