Data publicării:
Pelerinii ”au spart” cordonul jandarmilor la Sfânta Parascheva. Se intră fără buletin
Credincioșii nu au renunțat la dorința de a ajunge la moaștle Sfintei Parascheva și au trecut de cordonul jandarmilor.
UPDATE: În jurul orei 12:00, după ce slujba s-a terminat, o parte dintre credincioși au devenit revoltați că nu pot ajunge la racla sfântă, iar alții au reușit să ajungă fără să fie locuitori ai Iașului, relatează România TV.
Oamenii au scandat și și-au cerut drepturile. Unii au plâns în fața jandarmilor și i-au implorat să îi lase să treacă.
Pe de altă parte, la o altă poartă de intrare în curtea Mitropoliei, jandarmii au mai lăsat pelerini să treacă fără să îi identifice.
- Știrea inițială -
Pelerinii care au protestat în fața Mitropoliei la Iași pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva ”au rupt” cordonul jandarmilor și au trecut fără să prezinte buletinul și fără să fie întrebați de unde vin, relatează România TV.
Credincioșii le-au declarat reporterilor că le-au cerut jandarmilor să îi lase să treacă pentru că este dreptul lor.
Sfânta Parascheva, "îndreptătoarea judecătorilor nedrepţi", "ajutătoarea celor sărmani, bolnavi, fără ajutor", sărbătorită pe 14 octombrie, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, scrie Mediafax.
Sfânta Cuvioasă Parascheva este celebrată de Biserica Ortodoxă și de altele de rit oriental. Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea în satul Epivata din Tracia, într-o familie de creștini bogați. Fiind o fire foarte evlavioasă, mergea de fiecare dată când se ivea ocazia la biserica Preacuratei Născătoare de Dumnezeu împreună cu mama sa. La vârsta de 10 ani, într-o zi, când era în biserică, a auzit o frază din Evanghelie: "Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine și să ridice Crucea sa și să urmeze Mie". Parascheva a hotărât să facă întocmai, iar, ieșind din biserică, a văzut un om sărac și i-a cerut hainele, dându-i-le în schimb pe ale ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News