Pele îi mulţumeşte lui Mbappe pentru susţinere şi îl felicită pentru recordul stabilit în Qatar
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento ''Pelé'', internat în spital de săptămâna trecută, i-a mulţumit joi lui Kylian Mbappe pentru sprijinul său şi l-a felicitat pe internaţionalul francez pentru recordul de goluri stabilit la Cupa Mondială din Qatar, care i-a aparţinut până acum fostului star al Selecao, informează EFE.

"Mulţumesc, Mbappe. Mă bucur să văd că ai doborât încă unul dintre recordurile mele la această Cupă Mondială, prietene", a scris Pele (82 de ani) pe reţelele de socializare, ca răspuns la un mesaj al atacantului echipei Paris Saint-Germain, în care acesta îndemna la rugăciune pentru însănătoşirea grabnică a brazilianului.

Pele, singurul jucător din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), urmează în prezent un tratament pentru un cancer de colon, fiind internat din 29 noiembrie la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recuperează satisfăcător după o infecţie pulmonară, potrivit ultimului buletin medical.

Fostul jucător al echipelor Santos FC şi New York Cosmos a fost internat pentru ca medicii să evalueze o schimbare a tratamentului de chimioterapie la care a fost supus după extirparea unei tumori la colon, în septembrie 2021.

Câteva zile mai târziu, au apărut informaţii conform cărora Pele suferea şi de o infecţie respiratorie, apărută după ce fostul fotbalist a contractat Covid-19 în urmă cu o lună, potrivit fiicelor sale. Acestea au negat însă ştirile din presă conform cărora Pele nu mai răspunde la chimioterapie, iar medicii au decis să apeleze la un tratament paleativ.

Kylian Mbappe, campion mondial cu selecţionata Franţei în 2018, şi-a arătat în diverse ocazii marea sa admiraţie faţă de Pele.

Francezul a marcat până acum de cinci ori la turneul final din Qatar şi a ajuns astfel la un total de nouă goluri la Cupa Mondială, devenind jucătorul sub 24 de ani cu cele mai multe goluri la această competiţie, un record care i-a aparţinut până acum lui Pele (7).

CM 2022. Mbappe: Cupa Mondială este o obsesie

Mbappe, atacantul Franţei, spune că trofeul Cupei Mondiale este o obsesie pentru el. 

Kylian Mbappe, starul selecţionatei Franţei, s-a declarat "foarte fericit" după calificarea naţionalei ţării sale în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, graţie victoriei obţinute duminică în faţa Poloniei (3-1), însă a precizat că Les Bleus sunt "încă foarte departe" de obiectivul pe care şi l-au propus, acelea de a rămâne în posesia titlului mondial.

"Suntem foarte fericiţi că am acces în sferturile de finală. Nu a fost un meci uşor. am reuşit să înscriem în momente cheie. Am reuşit să câştigăm şi suntem foarte fericiţi să continuăm aventura", a declarat Mbappe la finalul meciului cu polonezii, în care a reuşit o dublă.

"Această Cupă Mondială este o obsesie. Este competiţia visurilor mele, am şansa să joc, mi-am construit sezonul pe această competiţie, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. Am vrut să ajung pregătit pentru acest Mondial şi până acum lucrurile au decurs bine. Dar suntem încă departe de obiectivul pe care ni l-am propus şi pe care mi l-am propus", a decarul naţionalei Franţei.

Întrebat dacă vizează trofeul Golden Ball, rezervat celui mai bun jucător al actualei ediţii a Cupei Mondiale, Mbappe a precizat: "Sincer, nu. Singurul obiectiv pentru mine este să câştig Cupa Mondială şi următorul meci. Este singurul lucru la care visez. Am venit pentru a câştiga Cupa Mondială nu pentru a câştiga Golden Ball sau Golden Boot (titlul de golgheter al competiţiei). Dacă le voi câştiga, bineînţeles că voi fi fericit, dar nu pentru asta sunt aici. Sunt aici pentru a câştiga cu echipa Franţei".

Mbappe a mai spus că vrea să achite personal amenda dictată de FIFA împotriva Federaţiei franceze de fotbal pentru faptul că el nu s-a prezentat la conferinţele de presă de la finalul meciurilor cu Australia şi Danemarca, în care a fost desemnat "omul meciului". "Nu am avut nimic împotriva jurnaliştilor aflaţi acolo. Este vorba doar de faptul că am mereu această nevoie de a mă concentra asupra competiţiei. Când vreau să mă concentrez asupra unui lucru, trebuie să o facă 100% şi să nu-mi risipesc energia în alte părţi. Din acest motiv nu m-am prezentat (la conferinţele de presă). Am aflat ulterior că federaţia urma să primească o amendă. Mă angajez să plătesc personal acea amendă. Federaţia nu trebuie să plătească pentru o decizie care este personală".

Kylian Mbappe, starul naţionalei Franţei, a ajuns la cinci goluri marcate de la debutul actualei ediţii a Cupei Mondiale, după dubla reuşită în faţa Poloniei, fiind liderul clasamentul golgheterilor turneului final din Qatar, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel