Peisaj de iarnă în Bulgaria, după ce grindina de mărimea unui măr a făcut prăpăd în mai multe localități / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Grindină extrem de mare a căzut, weekend-ul trecut, în mai multe localități din Bulgaria.

O furtună puternică de grindină a provocat sâmbătă imagini fără precedent în anumite părți ale Bulgariei. Rețelele de socializare sunt pline de imagini cu granule de grindină de mărimea unui măr. Unele străzi au fost complet acoperite cu un strat gros de 15-20 cm de bile albe de grindină.

Orașul Zlatograd a fost lovit, de asemenea, de o furtună de grindină. Acest oraș este situat în sudul țării la poalele Munților Rodopi și nu departe de granița cu Grecia. Fotografiile postate pe rețelele de socializare arată, printre altele, cum o stradă din Zlatograd este acoperită cu un strat de 15-20 de centimetri de gheață.

„Întregul oraș era acoperit de un nor rece”, a declarat Daniela Taseva din Zlatograd pentru Radioul Național Bulgar (BNR).

„Cerul a devenit mai întâi gri, apoi negru. La început a început să plouă, apoi timp de 15 minute au căzut bile de gheață din cer. Mi-a fost teamă să nu se spargă geamurile.”, a adăugat aceasta.

Potrivit ziarului „Burgas 24”, erau așteptate furtuni și temperaturi scăzute, în timp ce sâmbătă temperaturile au variat între 28 și 33 de grade. Potrivit ziarului „Dence”, furtuna a lovit și Velingrad, Nedelino și Madan, provocând pagube grave agriculturii din regiune, conform taylordailypress.

Vreme extremă în România. Dezastru în Craiova în urma unei furtuni puternice / Teleorman: Copaci doborâţi de vânt, un TIR răsturnat şi acoperişuri avariate

O rupere de nori a provocat inundaţii severe pe bulevardele din Craiova, regiunea aflându-se dumincă sub incidenţa unui cod roşu de fenomene meteo extreme.

De asemenea, pompierii teleormăneni au avut peste 60 de intervenţii în noaptea de duminică spre luni - mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic, un TIR s-a răsturnat la Turnu Măgurele, mai multe acoperişuri au fost avariate şi un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil.

Mulți șoferi au rămas cu mașinile blocate. Pasajele Universitatea și Bariera Vâlcii au fost închise. Mai mult, au fost suspendate toate activitățile dedicate Zilelor Craiovei, din zona centrală a orașului (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel