Pedepsele primite de minorii care au ucis în bătaie un om
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Doi minori din Blaj au primit pedepse din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba, după ce au ucis un bărbat în bătaie. 

Doi minori și-au aflat pedepsele pentru fapta lor odioasă. Patru ani este pedeapsa pe care a primit-o din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba, minorul M.D.Denis după ce a omorât în bătaie un om. De asemenea, prietenul său, V.Claudiu Daniel, a fost condamnat la opt ani de închisoare după ce l-a lovit pe bărbatul căzut la pământ până ce l-a ucis, relatează Alba24

Denis deoarece este încă minor (avea 16 ani când a ucis un om în bătaie) va executa pedeapsa într-un centru pentru minori, iar Daniel într-un penitenciar, cel din urmă avea 19 ani la data comiterii crimei. 

Victima a rămas neidentificată

Identitatea victimei, un om al străzii nu a putut fi identificată de către anchetatori deși s-au făcut multe demersuri în acest caz, au declarat pentru alba24.ro, reprezentații Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. 

Mai exact rămâne un mister cine este victima și de ce a ajuns în noaptea de 5 spre 6 septembrie, în parcul din Blaj. Deoarece unul dintre făptași este minor, dosarul a fost judecat la secret, iar sentința a fost dată pe 29 noiembrie 2021.

După decizia judecătorilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au făcut apel pentru ”anumite motive de nelegalitate a sentinței”, au mai precizat reprezentații Parchetului pentru alba24.ro. 

Ce s-ar fi întâmplat în noaptea de 5 spre 6 septembrie 2020, în zona centrală din Blaj

Prima dată bărbatul a fost zărit în noaptea crimei, în Crăciunelu de Jos, unde cu ultimul leu pe care îl avea la el și-a cumparat un corn de la un magazin. Cei aproximativ șase kilometri până la Blaj i-a parcurs pe jos.

Potrivit surselor alba24.ro, bărbatul omorât a ajuns în Blaj în jurul orei 00.00, după care a mers către parcul din localitate. Cei doi tineri, care ar fi plecat de la o petrecere ar fi mers după țigări și alcool.

În parcul din Blaj s-au intersectat cu bărbatul de 40 de ani, care până acum a rămas neindentificat. În urma unor discuții contradictorii, între cei trei a început o altercație.

Victima ar fi fost bătută de cei doi timp de șase minute

Mai exact, cei doi tineri l-ar fi lovit pe acesta până a căzut la pământ, iar după i-au aplicat mai multe lovituri. Potrivit unor surse medicale, bărbatul a avut în urma loviturilor primite, mai multe organe afectate (pancreas, rinichi).

După ce l-au bătut, cei doi tineri s-au făcut nevăzuți.

Bărbatul ar fi fost descoperit, de un cetățean care se întorcea de la lucru, în jurul orei 2.00. Acesta a sunat la 112, iar când echipajul medical a ajuns la fața locului, bărbatul se afla deja în comă. Asupra sa nu au fost găsite documente, ci în bunzunare avea doar câteva chiștoace de țigări.

Bărbatul a ajuns în comă de gradul IV la Spitalul din Blaj, dar era într-o stare foarte gravă. A fost intubat și trimis de urgență la Târgu Mureș, dar leziunile erau atât de grave încât a decedat pe drum. Când a ajuns la spital, ochii bărbatului nu mai puteau fi văzuti din cauza traumelor de la nivelul feței. Cel mai probabil a fost lovit când era la pământ cu picioarele în față.

Momentan apelul încă nu a fost înregistrat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel