Pedeapsă pentru arbitrul asistent care nu a văzut golul lui Ronaldo din partida Serbia - Portugalia
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Olandezul Mario Diks, arbitrul asistent care nu a acordat un gol valabil marcat de Cristiano Ronaldo în partida Serbia - Portugalia (2-2), din preliminariile Cupei Mondiale 2022, nu va mai oficia la turneul final al EURO 2020 din această vară, transmite EFE, care citează o sursă din cadrul federaţiei olandeze de fotbal (KNVB).

KNVB speră că arbitrul asistent Jan de Vries îl va înlocui pe Mario Diks în brigada condusă de olandezul Danny Makkelie la EURO 2020, conform sursei citate.

Decizia de a se renunţa la serviciile arbitrului asistent intervine la trei săptămâni după faza polemică din meciul Serbia - Portugalia, în care fundaşul sârb Stefan Mitrovic a degajat un balon şutat de Cristiano Ronaldo după ce depăşise linia porţii. Diks nu a ridicat fanionul pentru a valida golul şi pentru că la acel meci nu a existat sistemul VAR, acţiunea nu a putut fi analizată video. Mai mult, din cauza protestelor repetate, arbitrul Makkelie i-a arătat cartonaşul galben lui Ronaldo. După ce câteva momente mai târziu arbitrul a fluierat finalul meciului, starul portughez şi-a aruncat banderola de căpitan pe jos şi a plecat nervos la vestiar.

Patru zile mai târziu, Makkelie i-a comunicat lui Diks că va fi înlocuit de un alt arbitru asistent la următoarele partide. După acel meci controversat, Makkelie (38 ani) şi-a cerut scuze public pentru eroarea brigăzii sale: "Tot ce pot să spun este faptul că mi-am cerut scuze selecţionerului, Fernando Santos, dar şi echipei Portugaliei pentru ce s-a întâmplat".

Mi-a spus că vrea să continue cu un alt arbitru asistent pentru că nu mai are încredere în colaborarea noastră. Mă aşteptam cu adevărat la mai mult sprijin, înţelegere şi încredere după o colaborare reuşită de mai mulţi ani", a declarat Diks pentru un ziar local, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel