Pedeapsă mai blândă pentru Cătălin Cherecheș. Decizia judecătorilor de la Tribunalul București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis vineri o cerere depusă de Cătălin Cherecheş. Prin urmare, au hotărât scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare pe care a primit-o fostul primar al municipiului Baia Mare pentru corupţie.

Magistraţii i-au admis lui Cherecheş o contestaţie la executare. Au dispus ca, din pedeapsa de cinci ani, să fie scăzute durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (aprilie - decembrie 2016), însă şi perioada petrecută într-un penitenciar din Germania (noiembrie 2023 - martie 2024).

'În temeiul art.598 alin.1 lit.d Cpp, admite contestaţia la executare formulată de petentul-condamnat Cherecheş Cătălin. Deduce din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată petentului - condamnat Cherecheş Cătălin durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu (de la data de 26.04.2016 până la data de 22.12.2016); perioada în care petentul-condamnat a fost arestat în vederea executării mandatului european de arestare (de la 28.11.2023 la 19.03.2024), precum şi perioada executată (de la 19.03.2024 la zi).

În temeiul art.599 alin.4 Cpp, anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.56 din data de 24.11.2023 emis de către Tribunalul Cluj şi dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare', a hotărât Tribunalul.

Pe data de 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheş a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Însă cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cătălin Cherecheş a fugit din România prin vama Petea cu un taxi. Cherecheș a folosit un act de identitate al unei rude apropiate.

Apoi, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat. A fost adus în România în martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel