Pe urmele marelui Milan: Sachhi, speranțe în noul antrenor de la Juventus, Sarri
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Maurizio Sarri, noul antrenor al echipei Juventus,  poate face din echipa torineză una asemănătoare cu AC Milan de la sfârşitul anilor '80, a declarat, pentru TMW Radio, Arrigo Sacchi.

Arrigo Sacchi a fost tehnicianul formaţiei rossonera din acea perioadă.

'Este o revoluţie. Dacă Agnelli va avea răbdare şi îl va ajuta pe antrenor, fiindcă probleme vor fi, atunci Juve, cu calitatea jucătorilor săi, poate fi ca Ajax, ca Milan sau ca Barcelona de acum câţiva ani', a afirmat Arrigo Sacchi.

Maurizio Sarri şi-a reziliat zilele trecute contractul cu Chelsea şi a semnat cu Juventus, unde l-a înlocuit pe Massimiliano Allegri. Sacchi a vorbit despre ultima sa carte, una despre Milan: 'Povestesc despre o echipă despre care se spune că face legătura între măreţia visului şi cea a rezultatelor. Niciunul dintre noi nu visase însă unele lucruri, de exemplu că vom fi cea mai mare echipă de club din toate timpurile. (...) În plus există o speranţă pentru toţi. Eu eram un nimeni, trăiam din fotbal şi din valori. Asta e diferenţa faţă de ziua de azi. Era o echipă unde nimeni nu juca pentru sine.

'Diferenţa nu e să câştigi, ci cum câştigi. Eram îndrăgostit de Ungaria, de Real şi de Ajax, de toate echipele care jucau pe atac', a mai spus el. Sub comanda lui Sacchi, AC Milan a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1989 (după o finală cu Steaua Bucureşti, încheiată 4-0) şi în 1990.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel