Data publicării:

Pe șoselele din România se moare ca la război. Există soluții pentru a stopa măcelul, dar Titi Aur spune că există o persoană, cu rang înalt, care se opune conducerii defensive

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la JÉSHOOTS, pexels
Fotografie de la JÉSHOOTS, pexels

Conducerea defensivă ar salva vieți, dar anumite voci se pare că se opun.

Despre acest subiect au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și Titi Aur, expert în conducere defensivă, la B1 TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

 

La școala de șoferi ești învățat, în mare parte, doar cum să iei permisul, nu și cum să conduci defensiv.

 

„Avem parte de participanți la trafic needucați, iar societatea nu face nimic în acest sens”, a spus Titi Aur.

 

„Nu este vorba că sunt needucați, ci de antieducați. Școlile de șoferi fac un lobby puternic pentru a bloca cursurile de conducere defensivă. Șoferii spun: „instructorul mi-a luat banii, m-a învățat să pornesc, să opresc. Nu mi-a zis nimic”. Aici este o mare problemă în ceea ce privește siguranța rutieră”, a zis Val Vâlcu.

 

Întrebat de ce s-ar opune școlile de șoferi condusului defensiv, Titi Aur a zis:

 

„O să vă spun ceva fără logică: Persoana de cel mai înalt rang din România, care răspunde de siguranța rutieră, - vorbesc de un director general în Ministerul Transporturilor - Adriana Calapis - se opune practic acestor cursuri. Pur și simplu. De ce? Nu are niciun motiv. Apoi mai vin și școlile de șoferi care vin și spun: „Nu vrem așa ceva!” Nu există nicio explicație. Nu știm de ce se opun conducerii defensive”.

 

Conducerea defensivă, din punctul de vedere al deplasării cu un vehicul, este definită ca un set de practici sau acțiuni intreprinse proactiv pentru anticiparea și evitarea situațiilor periculoase indiferent de mediul înconjurător sau greșelile celorlalți participanți la trafic.

 

Un curs de conducere defensivă îți va îmbunătăți relația cu autovehiculul în condiții limită (spre exemplu, atunci când este necesară o frânare de urgență sau readucerea mașinii sub control în cazul unui derapaj surpriză). După ce înveți cum să conduci defensiv, practic obții un grad superior de conștientizare a riscurilor din trafic și de înțelegere a modului în care funcționează sistemele de siguranță activă și pasivă ale autovehiculului.

 

VEZI ȘI: Limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii, la fel ca o capcană din desene animate pentru șoareci din Tom și Jerry - https://www.dcnews.ro/limitatorul-de-inaltime-de-la-pasajul-unirii-la-fel-ca-o-capcana-din-desene-animate-pentru-soareci-din-tom-si-jerry_899780.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel