PE și Consiliul UE, acord FINAL privind Mecanismul de Reziliență și Redresare. Câţi bani primeşte România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Comisia Europeana, Bruxelles  Foto: Crișan Andreescu
Comisia Europeana, Bruxelles Foto: Crișan Andreescu
S-a ajuns la un acord final între Parlamentul European și Consiliul UE privind Mecanismul de Reziliență și Redresare, din care România va primi 30,5 miliarde de euro.

Echipele de negociatori ale Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene au ajuns în cursul nopții de joi spre vineri la un acord privind forma finală a Mecanismului European de Reziliență și Redresare în valoare de 672,5 miliarde de euro.

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), unul dintre cei trei negociatori ai Parlamentului European, a declarat, la finalul reuniunii, că acordul cuprinde alocarea de 30,5 miliarde de euro pentru România plus alte prevederi care vor ajuta țara noastră să atragă mai ușor fondurile europene din acest mecanism.

„Cea mai bună veste este că am reușit să obținem un acord privind Mecanismul de Reziliență și Redresare înainte de finalul anului, așa cum ne-am asumat încă de acum 5 luni, când am început munca legislativă pe acest mecanism. Acordul de astăzi înseamnă că România are garantate cele 30,5 miliarde de euro și că banii vor fi la dispoziția noastră începând de anul viitor pentru finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență”, a spus Siegfried Mureșan, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel