Pe șantierul BRUA se lucrează și duminica! Iată ce s-a întâmplat cu puțin timp în urmă! FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Se lucrează și duminica la conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria).

Astăzi, 23 februarie, a avut loc o alunecare de teren pe șantier. După cum arată imaginile, a fost surprins un buldozer care se extrage de acolo. Nimeni nu a pățit nimic.

Iată fotografii de la fața locului:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

În anul Centenar, România a demarat un mare proiect european: magistrala BRUA de transport de gaze naturale.

Impact economic, dimensiune strategică

Magistrala BRUA este construită și operată de Transgaz. Proiectul are un impact economic semnificativ și un rol strategic, care depășește granițele țării noastre, asigurând creșterea importanței sale în regiune și la nivel continental. Magistrala de transport a gazelor naturale între România, Bulgaria și Ungaria (BRUA) face parte din ansamblul de măsuri menit să reducă dependența de gazele rusești și implicit influența Rusiei în politicile europene. Importanța BRUA a fost consacrată la nivel european prin atribuirea statului de proiect de interes comun. Ca urmare, finanțarea construcției în valoare de 478,6 milioane de euro este realizată în principal din credite BERD și BEI, inclusiv printr-un grant nerambursabil în valoare de 179,6 milioane de euro, oferit de Uniunea Europeană. Faza a II-a a construcției va mai însemna încă 68,8 milioane de euro. Conducta subterană traversează 79 unități administrativ-teritoriale și 10 județe, încluzând noi Stații Compresoare Gaz (SCG) la Podișor, Bibești și Jupa.

De asemenea, realizarea acestei infrastructuri deschide noi oportunităţi pentru implicarea furnizorilor de echipamente şi servicii energetice din România şi crează locuri de muncă pentru lucrările de execuţie şi pentru exploatare pe teritoriul României. Proiectul BRUA stimulează dezvoltarea economiei locale prin creşterea valorii terenurilor aflate în apropierea noii conducte şi creşterea numărului de gospodării și de agenţi economici ce se vor racorda la reţeaua de gaze naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel