Pe Google, ești proprietarul datelor despre tine. Ela Moraru: Cum poți acționa, în orice moment, ca Google să nu-ți mai stocheze datele
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto Pixabay/ Pe Google, ești proprietarul informațiile despre tine. Ela Moraru, cum pot fi gestionate
foto Pixabay/ Pe Google, ești proprietarul informațiile despre tine. Ela Moraru, cum pot fi gestionate
Ela Moraru, manager Google România, a desființat teoriile unor conspiraționiști privind folosirea datelor cu caracter personal și a explicat că fiecare utilizator este stăpân pe toate informațiile pe care alege să le facă publice.

Ela Moraru, manager Google România, a explicat într-un interviu dat în exclusivitate pentru DC NEWS, că utilizatorii platformei Google au drept deplin asupra datelor lor. Ei sunt cei care decid ce informații devin publice și tot ei sunt cei care decid atunci când vor să șteargă aceste informații. Pentru a face toate aceste lucruri este nevoie doar de puțin mai multă informare, atunci când vine vorba despre posibilitățile reale pe care ni le pune la dispoziție Google, a mai precizat Ela Moraru.

"Este un beneficiu, dar și o responsabilitate incredibilă. Eu, cel puțin, așa o văd și sunt sigură că și majoritatea colegilor mei, care vin din această zonă a înțelegerii platformelor pe care le folosim. De exemplu, poate că mulți nu știu că în platforma Google ei sunt proprietarii datelor lor și că au acel tabel de bord, în momentul în care au un cont pe platforma Google, în care pot decide în orice moment că datele acelea nu mai vor să le stocheze în Google și vor să le mute pe altă platformă. E un beneficiu important pe care îl descoperim informându-ne despre platformă și despre ce soluții vă punem la dispoziție.", a declarat Ela Moraru.

VEZI ȘI: Ela Moraru, Google România: Nu avem suficienți oameni pe care să-i angajăm în zona de digital

Vezi mai multe în video:

Google Meet, creștere de 300%

Ela Moraru a explicat și ce reprezintă Google Meet, dar și cât de util a devenit acest produs odată cu debutul pandemiei de COVID-19, moment în care atât școala, cât și unele firme, au trecut în online.

"Google Meet este tot un produs pe care îl pune Google la dispoziție la nivel global și chiar aș putea să vă spun că în ceastă perioadă a pandemiei au fost creșteri de peste 300% a utilizării platformei și în special în zona de educație. Classroom este unul dintre produsele care de altfel este localizat în limba română și sunt peste 70% dintre școlile care folosesc platforma online, folosesc Classroom pentru că este gratuit pentru școli, deci e foarte important pentru noi asta.", a explicat Ela Moraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel