Pe cine vrea Nicușor Dan să vadă călătorind cu tramvaiul în București. ”Dacă n-au aer condiționat, nu se vor urca, e foarte, foarte simplu”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Primarul Nicușor Dan anunță care este ținta sa cu privire la tramvaie. 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că avem ”o oportunitate”, în sensul în care avem studiul pentru 250 de tramvaie, ”care costă foarte mult, 800 de mil. de euro”. Cu tot cu liniile de tramvai, costul ajunge până la 1,3 mld. euro. În acest sens, edilul anunță un împrumut de 1 mld. de euro. ”Am vorbit și cu BEI și cu Banca Mondială” precizează el: ”O să fie un pas mare înainte, în acest mandat”. 

În acest context, Nicușor Dan face și o promisiune: 

”În vara lui 2026, toate liniile de tramvai din București vor fi modernizate”. 

Cu privire la tramvaie - ”achiziția și venirea lor” - primarul dă termenul: ”Trei ani din momentul ăsta”. 

Ce călători vrea Nicușor Dan în tramvaiele din București

Primarul general afirmă că este complicat să pună aer condiționat în tramvaiele pe care le avem acum, mărturisind: ”Noi țintim ca în transportul public să meargă oameni care-și permit să folosească mașina personală. Sunt oameni care au întâlniri la birou și, dacă n-au aer condiționat, nu se vor urca pentru că vor ajunge transpirați la birou, e foarte, foarte simplu”. 

Citește și: EXCLUSIV  Nicușor Dan anunță că urmează ”un mic deranj” în București: Dar e nevoie să facem și o să le facem

Declarația a fost făcută în emisiunea ”Ce Se Întâmplă?”, realizată de jurnalistul Răzvan Dumitrescu la DCNews și DCNewsTV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel