Pe cine influențează modificările bruște de presiune. Constanța Vâlciu (ANM): România va fi afectată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tahir Shaw)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tahir Shaw)
Constanța Vâlciu, meteorolog ANM, a explicat cum apar modificările bruște de presiune și cine este afectat de acest fenomen.

"Spaţiul geografic al ţării noastre va fi afectat"

"Cei meteosensibili, hipertensivi, cardiaci sunt influenţaţi de scăderile bruşte de presiune şi de creşterile bruşte. Din cauza încălzirii globale, manifestările de vreme severă sunt din ce în ce mai frecvente şi atunci sunt circulaţii rapide şi se produc aceste creşteri sau scăderi de presiune. Începând de la jumătatea săptămânii viitoare, spaţiul geografic al ţării noastre va fi afectat de presiune ridicată. În data de 28, avem deja presiunea ridicată la nivelul întregii ţări", a spus a spus Constanța Vâlciu, meteorolog ANM, pentru DCNews.

"Modelele matematice ne ajută să prognozăm cât de rapide sunt aceste schimbări", a mai spus aceasta.

Vezi și: Previziuni meteo 1 Mai 2022. Cum va fi vremea în următorul weekend / video

Cum va fi vremea de Paște

"În România, deocamdată este bine. Suntem încă într-o masă rece, dovadă fiind temperaturile de ieri care nu au trecut de 18 grade în Sudul țării, unde în mod normal ar trebui să avem la data aceasta cam 20 de grade", a spus meteorologul ANM Mihai Timu.

"Deci vestea bună e că se încălzește, de exemplu în prima zi de Paște ne așteptăm la maxime de 24-25 de grade, în Vestul și în Sudul țării, iar a doua zi de Paște, luni, o să fie chiar mai cald, în Oltenia, în Sudul Moldovei, Dobrogea, ne putem apropia chiar de 27-28 de grade... sunt temperaturi deja de vară, 25 de grade este pragul unei zile de vară. (...) Însă, așa cum spuneam, vom avea parte și de furtuni, de averse cu descărcări electrice, cel puțin în jumătatea de Vest a țării, urmând ca înaintea Învierii, în ziua de sâmbătă, aceste fenomene să fie mai prezente în jumătatea de Nord”, a mai spus meteorologul ANM.

"De Înviere, vom avea un vânt destul de liniștit și temperaturi frumușele"

"Însă, imediat cum intrăm în noapte, Dumnezeu ne ajută pentru că de Înviere nu vom avea fenomene rele. Vom avea un vânt destul de liniștit și chiar temperaturi frumușele, undeva între 6 și 14 grade la nivelul nopții, atunci când se va lua lumină.”, a declarat Mihai Timu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel