Pe ce parte a corpului trebuie să dormi dacă ai arsuri în capul pieptului
Disconfortul pe care îl provoacă refluxul este foarte neplăcut, dar putem face câteva lucruri pentru a-l reduce, cum ar fi să ne întindem pe partea corectă când mergem la culcare.
Unele boli sunt mai frecvente decât altele, așa cum se întâmplă cu refluxul, care afectează foarte mulți oameni. Este obișnuit ca unele persoane să sufere din când în când, dar dacă devine ceva obișnuit, este necesar să se ia măsuri și să se consulte experți, care cu siguranță vor recomanda un anumit tip de medicație și, mai ales, o schimbare a stilului de viață, eliminând tot ceea ce favorizează apariția acestei boli și prevenind agravarea ei, care ar putea provoca daune mai mari.
Un stil de viață sănătos și activ este o bază bună pentru a ne îngriji de sănătate, evitând tot ceea ce ne poate dăuna, reducând consumul de alimente și băuturi nesănătoase și renunțând la obiceiurile nocive, cum ar fi fumatul. Pe lângă toate aceste schimbări importante, există și altele mai mici, câteva sfaturi care fac ca simptomele să fie mai puțin intense și ne ajută să ne simțim mai bine. Acesta este cazul atunci când știm pe ce parte este mai bine să dormim pentru a evita ca refluxul să ne strice noaptea.
Partea pe care trebuie să dormi dacă ai reflux
Cei care suferă de reflux sunt foarte conștienți de simptomele pe care le provoacă, cum ar fi durerea în piept sau în partea superioară a abdomenului, dificultatea de a înghiți sau senzația de nod în gât, dar mai ales se remarcă arsurile în piept sau aciditatea gastrică, care apar de obicei după masă, o senzație care tinde să se agraveze pe timpul nopții sau când ne întindem.
Dacă refluxul apare mai ales noaptea, nu este neobișnuit să experimentăm și tuse persistentă, inflamație a corzilor vocale sau probleme de astm pentru prima dată sau, în cazul celor care au avut anterior astm, agravarea acestei afecțiuni.
Unele schimbări în rutinele noastre ne pot ajuta să evităm aceste senzații, reducându-le frecvența, așa cum subliniază medicul gastroenterolog Shilpa Mehra Dang. Ea, ca și alți profesioniști, recomandă să dormim pe partea stângă a corpului. „Această poziție face mai greu ca acidul să revină în sus, deoarece pe partea stângă, stomacul are o formă de semilună și acidul se poate acumula în partea inferioară, ceea ce face mai puțin probabil ca acidul să revină în esofag decât în celelalte poziții”, explică ea.
Alte sfaturi pentru a reduce simptomele
Pe lângă a ne întinde pe partea stângă a corpului, există și alte sfaturi care pot fi urmate pentru a reduce frecvența refluxului. Se recomandă să ridicăm zona capului patului, elevând corpul de la talie în sus cu 15 până la 20 de centimetri, nu doar capul.
Înainte de a merge la culcare, există câteva lucruri pe care le putem face. De exemplu, doctorița Shilpa Mehra Dang recomandă să luăm cina cu două sau trei ore înainte de a ne culca și să evităm mesele grele, deoarece acestea pun presiune asupra sfincterului esofagian inferior, care are rolul de a împiedica acidul din stomac să revină în esofag. Ar putea fi o idee bună să analizăm alimentele pe care le consumăm de obicei, pentru a vedea dacă unele dintre ele ar putea provoca aceste episoade. De asemenea, este important să mâncăm încet și să mestecăm bine, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News