Pe ce dă banii primarul din Alba. 1,65 milioane de lei, pe ”dedicații” culturale
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 07 mai, 23:35
WhatsApp
foto ilustrativ dcnews
Presa din Alba transmite că primarul a stabilit bugetul pentru ceea ce numesc ”dedicații” culturale. 

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat că, din bugetul local pe anul 2021, 1.640.000 de lei vor merge pentru finanțarea unor evenimente culturale. Banii vor merge către grupul Skepsis, activități împreună cu artiștii plastici, tipărirea a trei reviste și sprijinirea activității Fundației Comunitare Alba. 

Primarul Gabriel Pleșa are planuri și mai mari, însă, pe care le va aplica imediat ce rata de incidență îi va permite. El anunță evenimente ”cultural-artistice”. 

”Susținerea culturii este o altă direcție importantă, căreia i-am acordat atenție în construirea bugetului pe anul 2021. Pandemia pe care o traversăm ne-a afectat pe toţi, mai mult sau mai puțin, dar manifestările culturale au fost reduse aproape la zero de un an de zile! Iar efectele se vor vedea, din păcate, în timp…

Am alocat suma de 1.640.000 lei, din care vom finanța mai multe evenimente culturale:

G Ad:

– Proiectul „Alba Iulia are Skepsis” – parteneriatul cu grupul de teatru Skepsis pentru perioada 2021-2027;

– Activități pe care le vom derula împreună cu Uniunea Artiștilor Plastici din România;

– Tipărirea revistei de cultură Discobolul și a revistei Dacoromania;

– Tipărirea în limba engleză a volumului Memoria Urbis;

– Sprijinirea activității Fundaţiei Comunitare Alba.

CETATEA TRĂIEȘTE! În perioada următoare vom realiza un plan de desfășurare a evenimentelor cultural-artistice din Cetate, evenimente pe care le vom organiza imediat ce condițiile de protecție sanitară ne vor permite.

Immanuel Kant spunea că “un popor fără cultură este un popor ușor de manipulat”. Din acest motiv consider că trebuie să investim și în cultură aici, la Alba Iulia, unul dintre importantele centre culturale ale României și chiar ale Europei!”, a anunțat însuși primarul, conform alba24.ro

Amintim că în Cluj și-n București deja se fac planuri de organizare de evenimente cultural artistice pentru persoanele vaccinate anti-COVID. În același timp, în Constanța, s-a dat liber la festivaluri, asta după ce rata de incidență a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro