PDL şi PNL au votat în unanimitate reducerea CAS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vasile Blaga a declarat, marţi, că PDL şi PNL au votat în forul legislativ pentru reducerea CAS, dar nu susţine solicitarea PMP privind retrimiterea în Parlament a legii.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a fost întrebat dacă susţine propunerea lui Cristian Diaconescu de a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să retrimită în Parlament legea pentru reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie.

"Nu. Noi ne-am explicat foarte clar punctele de vedere, rezervele faţă de Guvern pe care le-a avut şi FMI, nu numai PNL şi PDL, împreună am avut aceste discuţii cu FMI. Guvernul trebuie să vină şi să spună care sunt resursele pentru a putea demara acest proces necesar, dar noi am votat în unanimitate în Parlament, şi noi, şi colegii de la liberali, pentru această măsură", a precizat Vasile Blaga.

Citește și: Blaga: Udrea face ce vrea, nu ce-i spune Băsescu

PMP îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să retrimită la Parlament legea privind reducerea CAS cu 5%, pentru a fi rediscutată, a declarat marţi candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu.

"PMP solicită preşedintelui României retrimiterea legii privind reducerea CAS pentru a fi rediscutată în Parlament, constatând după trei săptămâni de dezbatere publică că cei de la guvernare nu au capacitatea de a oferi argumente privind sustenabilitatea acestui proiect şi afirmaţiile politice şi ale mediului de afaceri trebuie avute în vedere în acest proiect", a precizat Cristian Diaconescu.

Citește și: Sebastian Lăzăroiu avertizează: Candidatul PMP are handicapuri majore

Preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, la Sinaia, că nu va promulga legea de reducere a CAS până nu va fi convins că măsura este sustenabilă economic şi preciza că aşteaptă de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge că nu va fi compensată cu introducerea de noi taxe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel