Data publicării:

PDL se va scinda în cazul unui vot aproximativ egal la Convenție: Analiză De Ce News din 25 februarie

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

De Ce News anticipa în 25 februarie că în cazul unui scor aproximativ egal în cadrul alegerilor pentru președinția PDL, partidul va fi în pragul scindării. Potrivit Elenei Udrea, Vasile Blaga a câștigat cu 44 de voturi în plus față de aceasta.

Analiza De Ce News din luna februarie arăta că PDL se va afla în pragul scindării în cazul unui scor aproximativ egal între cele două tabere, respectiv a  Elenei Udrea și cea a lui Vasile Blaga.

Analistul Alfred Bulaia arăta că: „Ne putem confrunta cu două situații. Dacă la alegerile interne una dintre cele două tabere câștigă cu un scor zdrobitor, atunci învinșii rămân în partid. Dar, dacă vom avea un rezultat strâns, de genul 55%, cu 45%, atunci învinșii vor pleca din partid, pe schema amintită deja, cu partidul colector. Gruparea învinsă va avea suficientă forță să se rupă și să facă altă organziație. Depinde și cum va fi percepută (amintiți-vă că APR, grupul desprins în 1997, avea mai multe procente în sondaje decât PDSR) și ce oameni va propulsa. Dacă Udrea va fi învinsă la un scor apropiat de Blaga, atunci va rupe partidul și este posibil să ia și intelectualii cotroceniști în noul proiect ”.

Față de situația creată, analistul Bogdan Chirieac a declarat că "sâmbătă dimineața, la Romexpo a venit un singur partid, ce a mai rămas din PDL, iar după votul pentru alegerea președintelui partidului au plecat două partide".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel