PDL, în pragul scindării. Taberele lui Blaga și Boc se bat pentru ce a mai rămas din partid
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pdl
pdl

Demisii la vârf, certuri și acuze la nivelul Colegiului Director, de vineri, a PDL, au dus, după circa o oră de la începerea ședinței, în pragul scindării partidului. Cristian Preda și Sever Voinescu au demisionat, iar aripile fostului premier Emil Boc și a lui Vasile Blaga se luptă pentru a prelua conducerea PDL.

Rezultatele dezastruoase de la alegerile de duminică au dus PDL în pragul scindării la Colegiul Director, de vineri. Doi lideri ai partidului și-au depus deja demisiile din funcțiile de conducere ale partidului. Şedinţa Colegiului Director al PDL s-a soldat cu o scindare a taberelor din partid. Pe de o parte se află susţinătorii preşedintelui democrat-liberal Vasile Blaga, iar de cealaltă cei ai fostului lider al partidului, Emil Boc.

Vasile Blaga se ţine de scaun, deşi mulţi colegi i-au cerut să plece. Un alt nume greu din partid, Cezar Preda, s-a răzgândit în privinţa demisiei.

Potrivit România TV, la un moment dat, tabăra susţinătorilor lui Boc, printre care Roberta Anastase, Gheorghe Ştefan şi Alexandru Nazare, s-a retras din sala de şedinţă. După mai multe minute, Roberta Anastase a revenit în sala în care are loc Colegiul Director PDL pentru reluarea lucrărilor.

Analistul Bogdan Chirieac a declarat la un post TV că o schimbare a lui  Blaga cu Falcă, tot aia este în momentul de față, iar dacă îl aduci înapoi pe Boc, e perfect, te poți  duce cu partidul la șase la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel