Urmărește emisiunea live
PCM Cluj-Napoca va merge singur în alegerile locale după ce UDMR a respins colaborarea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
votare
votare

Filiala Cluj-Napoca a PCM va merge singură în alegerile locale din iunie, cu un candidat propriu la Primărie şi listă completă pentru Consiliul Local, după ce UDMR Cluj nu a răspuns solicitării de colaborare care expira sâmbătă, în timp ce la nivel judeţean negocierile cu UDMR vor continua.

Preşedintele PCM Cluj-Napoca, Keizer Robert, a declarat, luni, că în municipiu comunitatea maghiară va avea parte de pluralism la alegeri şi va avea ocazia să opteze între candidaţii mai multor formaţiuni politice maghiare, scrie Mediafax.

"Din cauza celor 22 de ani de guvernare la Bucureşti, UDMR a uitat să mai danseze un vals vienez şi a schimbat pe manele. Noi am avut o ofertă atractivă şi am propus o coaliţie între PCM şi UDMR la Cluj-Napoca, dar am constatat că UDMR nu este coaptă pentru o astfel de soluţie şi nu a răspuns solicitării noastre, care expira sâmbătă. Ce doresc cei de la UDMR nu corespunde cu cerinţele comunităţii maghiare. Astfel, PCM va merge singur în alegerile locale la Cluj-Napoca, iar comunitatea maghiară va avea parte de pluralism şi va avea ocazia să opteze pentru candidaţii mai multor formaţiuni politice maghiare. Cei mai buni să învingă", a spus Keizer.

Potrivit acestuia, PCM va avea un candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca, în persoana lui Fodor Alpar, şi va depune listă completă pentru consilieri locali.

La rândul său, preşedintele PCM Cluj, Csep Sandor, a declarat că în filiala judeţeană vor continua negocierile cu UDMR şi PPMT în vederea stabilirii unei colaborări pentru alegerile locale.

"Am auzit de decizia celor de la filiala municipală Cluj-Napoca a PCM de a merge singuri în alegerile locale. Noi nu am fost consultaţi, domnul Keizer nu ne-a informat. Noi, la nivelul judeţului Cluj, vom avea negocieri cu UDMR şi PPMT în vederea stabilirii unei colaborări pentru alegerile locale. Vom vedea ce se va întâmpla în funcţie de rezultatul acestor negocieri", a spus Csep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel