PC se desparte de PNL: Conservatorii acuză lipsa dialogului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu si constantin dece
antonescu si constantin dece

Partidul Conservator a anunțat, miercuri, că pozițiile formațiunii conduse de Daniel Constantin nu vor mai coincide cu cele ale PNL, din moment ce până în prezent nu a existat dialog în cadrul Alianței de Centru Dreapta.

Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC, a declarat că protocolul ACD ”nu funcționează fizic”. El a precizat că această decizie a conservatorilor nu aduce de la sine o problemă în interiorul USL, ”izbânda cea mai mare” a PC, PNL și PSD. ”Toate pozițiile PC sunt ale PC, toate pozițiile PNL sunt ale PNL”, a subliniat Ciuc[.

În legătură directă la România Tv, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a spus că relația cu PC a fost una firească și mulțumitoare, dar alianța trebuie privită și în contextul numit USL.

Victor Ponta a anunțat la Congresul PSD din 20-21 aprilie că PSD și PNL vor merge separat la europarlamentare. La scurt timp, președintele PC, Daniel Constantin, a declarat că PC și PNL vor avea candidați proprii la scrutinul din 2014.

”Nici protocolul USL, nici cel al ACD, nu prevede o regulă privind alegerile europarlamentare, orice discuție pe acest subiect este deschisă”, a precizat Mihai Voicu.

Alianța PNL-PC a fost semnată în ianuarie 2011, la propunerea lui Crin Antonescu. La acel moment, conservatorii aveau o alianță cu PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel