Paul Stănescu, demisie. Primele declaraţii
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Senatorul social-democrat Paul Stănescu a declarat luni, după ce şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, că a făcut acest gest pentru că nu "s-a agăţat niciodată" de scaune, el subliniind că intrarea sa în Guvern a fost numai la insistenţele PSD şi nu ale sale. 

"Eu sunt un om de onoare, senator, responsabil, implicat, niciodată nu am alergat după funcţii, niciodată nu m-am ţinut de scaun şi nu o să mă ţin în continuare, nu am avut şi nu am o miză personală, tot ce am spus public nu retractez absolut nimic şi îmi menţin punctele de vedere pe care le-am avut până acum. Am spus public că voi analiza demisia mea, lucru pe care l-am şi făcut, şi am considerat că e momentul să îmi dau demisia pentru că nu mă agăţ de scaune. Nu m-am agăţat niciodată. (...) De fapt, intrarea mea în Guvern a fost la insistenţele PSD, nu la insistenţele mele, în niciun caz", a precizat Paul Stănescu, la Parlament. 

"În politică se poate întâmpla orice" 

Întrebat dacă este de părere că i s-a făcut o nedreptate prin această solicitare de revocare a sa din funcţie, el a spus că "nu, în politică se poate întâmpla orice". 

"Nu. În politică se poate întâmpla orice. Ceea ce spun este că la Comitetul Executiv, ante-penultimul, am avut o discuţie cu Liviu Dragnea de aproximativ o jumătate de oră, împreună cu colegul nostru de la Vaslui, domnul Buzatu, şi am discutat lucrurile clar, că nu e bine ce se întâmplă cu partidul, cu excluderi şi Liviu Dragnea nu a îndrăznit măcar să spună atunci: ştii, eu vreau să pun în discuţie şi poziţia ta în Guvern. Prim-ministrul, doamna Viorica Dăncilă, căreia îi mulţumesc, eu nu am fost pe lista miniştrilor remaniabili şi atunci preşedintele Dragnea spune: domnule, trebuie să punem în discuţie şi poziţia în Guvern a lui Paul Stănescu. Putea să spună înainte: domnule, ştii, o să cer asta în CEx, ce faci? Şi eu spuneam foarte simplu că îmi dau demisia, nu e nicio problemă, sunt un om de onoare", a relatat Paul Stănescu. 

"Ne aflăm la aproape jumătate din cât am avut"

De asemenea, întrebat ce i s-a reproşat la şedinţa unde i s-a cerut revocarea din Guvern, din moment ce la evaluare ieşise bine, vicepremierul demisionar a răspuns: "Poziţia mea publică, e simplu răspunsul. Ştiţi unde lucrurile sunt foarte rele pentru partidul nostru? Ne spun toate sondajele de opinie unde ne aflăm: ne aflăm la aproape jumătate din cât am avut. Asta înseamnă că nu e în regulă. În momentul în care tu măreşti pensii, salarii, reduci taxe, impozite, creştere economică avem, şomajul e cel mai mic şi totuşi noi în sondaje, ca partid, ne ducem mereu în jos, logica e foarte scurtă. Sigur că e un semnal de alarmă în momentul în care am avut 45% şi după doi ani de zile mai avem în jur de 25 sau chiar sub 25%". 

Paul Stănescu a anunţat luni că a demisionat din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel