Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână. Sursa - pixabay.com
Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână. Sursa - pixabay.com
Vă plac sosurile, mai ales dacă sunt ușor picante? Ei bine, vă propunem azi o rețetă pe baza de pătrunjel care conține și ardei iute.

Gustul său este surprinzător și, de asemenea, prepararea lui este simplă. E nevoie doar de câțiva pași pentru a face acest sos delicios.

Iată ingredientele necesare:

pătrunjel proaspăt - trei legături,
ulei de măsline - după gust,
boabe de piper negru și sare - după gust,
usturoi - după gust,
ardei iute -  după gust.

 

Prepararea sosului de pătrunjel cu ardei iute

 

Luați mai întâi frunzele de pătrunjel, spălați-le bine cu apă rece, apoi uscați-le cu prosoape de bucătărie. Ca măsură de precauție, se recomandă să le lăsați la aer pentru a vă asigura că sunt complet uscate. Ulterior, tocați frunzele și puneți-le într-un bol.

Doar răzuiți dovlecelul și adăugați ouăle. O mâncare ușoară și sățioasă, pentru micul dejun

Adăugați sare, boabele de piper negru, ardeiul iute tocat și usturoiul pisat. Amestecați totul și turnați sosul în borcane de sticlă. Vă recomandăm să vă asigurați că borcanele sunt sterilizate: nu este suficient să fie spălate și uscate, trebuie să fie sterile.

După ce ați pus sosul în borcane, umpleți-le până la margine cu ulei de măsline extravirgin. În acest moment, închideți borcanele cu capacele sterilizate. Borcanele se păstrează în frigider.

Cea mai bună pizza de casă. Te va cuceri de la prima bucățică

Când  deschideți borcanele, este de preferat să consumați sosul în câteva zile. Pătrunjelul în ulei cu ardei iute este, fără îndoială, un sos care te va surprinde și va încânta oaspeții cărora le vei oferi acest sos tentant. Poftă bună!

 

 

BONUS. Paste cremoase, gata în 10 minute. Nucușoara folosită le dă o aromă senzațională

 

Astăzi vorbim despre rețeta unor paste cremoase și delicioase, care vor fi îndrăgite de membrii familiei. 

Ingredientele necesare pentru aproximativ 3 porții:

1 cățel de usturoi;

250 grame de paste, de preferat macaroane;

50 grame de șuncă,

500 grame piure de roșii;

nucșoară după gust;

sare și piper negru după gust;

ulei de măsline,

200 grame de parmezan ras,

50 grame de smântână lichidă de gătit.

 

Modul de preparare

 

Mai întâi trebuie să curățați cățelul de usturoi. Apoi luați o tigaie și puneți ulei. Când uleiul se încinge, introduceți usturoiul și rumeniți-l. La final, când usturoiul este auriu, adăugați piureul de roșii și gătiți aproximativ cincisprezece minute. Asezonați cu sare și piper după gust.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă

Între timp puneți apă cu sare pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele. Cât pastele fierb, adăugați șunca tăiată cubulețe în sos și lăsați să fiarbă zece minute. Scurgeți pastele din apă și puneți-le în tigaia cu sos. La final se adaugă smântâna și parmezanul ras și se amestecă bine până obțineți o cremă delicioasa. Pastele cu sos se ornează cu un strop de nucșoară. Serviți pastele fierbinți și, alternativ, mai puteți adăuga parmezan ras în farfurie. Poftă bună!

 

 

BONUS. Plăcintă rustică în patru straturi cu umplutură de vinete. Un aperitiv uimitor de bun

 

Vă oferim rețeta unei plăcinte savuroase, care poate fi servită la o cină cu prietenii. 

Un aperitiv rustic excepțional de sănătos și autentic este plăcinta cu umplutură de vinete. Prepararea nu este dificilă, trebuie doar să urmați procedurile pentru a face un aluat perfect, care să învelească corect umplutura din vinete.

Ingredientele pentru aluat sunt:

400 ml apă caldă,

600  grame de făină,

10 grame de zahăr granulat,

8 grame de sare.

 

Ingredientele pentru umplutură sunt:

 

1 lingură de pastă de roșii,

8 grame de sare,

50 ml apă,

o jumătate de pahar de ulei vegetal,

1 ardei roșu și unul verde,

4 grame de piper negru,

1 ceapă,

4 vinete. 

 

Prepararea

 

Se toarnă făina într-un bol mare împreună cu zahărul și sarea. Amestecați cu o spatulă și faceți o gaură în centru. Turnați apă în gaura făcută și amestecați cu spatula. Apoi frământați cu mâinile aluatul care trebuie să fie moale. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.

Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca

Cât aluatul se odihnește, ocupați-vă de umplutură. Într-o tigaie se pune uleiul și ceapa tocată cubulețe. Lăsați ceapa să se prăjească câteva minute și adăugați ardeii tăiați cubulețe. După câteva minute, puneți în tigaie și pasta de tomate și amestecați.

După ce pasta de roșii s-a dizolvat complet, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați bine. Adăugați sare, piper și puțină apă. Lăsați legumele să fiarbă, sub capac, până când vinetele se înmoaie. Umplutura se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Pandișpan pufos cu lapte și unt. Se prepară rapid și simplu, iar copiii îl vor adora

Acum luați aluatul și puneți-l pe o masă de lucru. Împărțiți aluatul în patru părți. Cu un sucitor întindeți prima foaie și așezați-o într-o tavă de copt, unsă cu ulei. Pe foaia de aluat puneți câteva linguri de umplutură, care trebuie întinsă uniform pe aluat. Repetați procedura cu toate bucățile de aluat. Ultimul strat al plăcintei trebuie să fie de aluat.

Închideți marginile astfel ca umplutura să nu iasă în timpul gătirii. Acum nu vă mai rămâne decât să ungeți suprafața plăcintei cu gălbenuș de ou. 

Plăcinta cu vinete se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până când aluatul devine auriu. Poftă bună!

 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel