Patru vrăjitori din Ploiești au păcălit zeci de persoane pretinzând că au har divin
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Gantas Vaičiulėnas de la Pexels
Foto ilustrativ de Gantas Vaičiulėnas de la Pexels
Patru "vrăjitori" din Ploiești sunt acuzați că au păcălit zeci de persoane, pretinzând că au "har divin" și pot rezolva orice problemă.

Marți, 19 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au descins la niște "vrăjitori" bănuiți de înșelăciune în formă continuată. Patru mandate de aduce au fost puse în executare. 

Cei patru "vrăjitori" ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin și pot rezolva orice fel de problemă socială.

Prejudiciul cauzat este de circa 200.000 de lei 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani și obiecte folosite la activitatea infracțională.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale Ploiești. La activitate, au fost angrenați și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" Ploiești.

Alte 25 de persoane vătămate, audiate 

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în vederea probării activității infracționale și lămuririi cauzei, sub toate aspectele, fiind dispuse comisii rogatorii, pentru audierea altor 25 de persoane vătămate, pe întreg teritoriul României, a informat IGPR într-un comunicat.

Tot în județul Prahova: Bani obținuți ilegal în timpul stării de urgenţă și solicitări pentru alte indemnizații

Mai multe percheziții s-au efectuat săptămâna trecută la persoane bănuite că ar fi obținut, în mod ilegal, indemnizații de sprijin pe durata stării de urgență. S-ar fi solicitat, în baza unor venituri declarate fictiv, și acordarea unor indemnizații pentru creștere a copilului.

Marți, 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și fals în declarații, anunța IGPR. 

"Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi obținut, în mod ilegal, bani de la bugetul de stat, cu titlu de indemnizație de sprijin, pe durata stării de urgență instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea unor indemnizații pentru creștere a copilului, în baza unor venituri declarate fictiv.

Prejudiciul cauzat este de peste 26.000 de lei. De asemenea, prin acțiunile desfășurate în această dimineață, ar fi împiedicat obținerea frauduloasă a unei alte sume, de aproximativ 1.600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în executare 16 mandate de aducere.", arăta un comunicat de presă. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel