Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete. Sursa - pixabay.com
Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete. Sursa - pixabay.com
Vinetele sunt printre cele mai populare legume din bucătărie. Se gătesc în toate felurile posibile, dar pot fi consumate și crude.

Cu toate acestea, uneori vinetele au un gust amar, care poate afecta întreaga mâncare. Dar există patru trucuri, care te ajută să elimini această problemă.

Trucul 1. De obicei, toată amărăciunea se află în coaja vinetelor și, prin urmare, legumele pot fi pur și simplu curățate, iar problema va fi rezolvată. Dar, odată cu îndepărtarea cojii, se vor pierde oligoelemente utile și vitaminele de care are nevoie organismul.

Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice

Trucul 2. Tăie vinetele felii și pune-le în apă cu are pentru 30 de minute (1 lingură cu sare la 1 litru de apă). În același timp, va trebui să pui ceva greu peste vinete, ca să le preseze. După 30 de minute, spală vinetele sub jet de apă și gătește-le conform rețetei alese.

Trucul 3. Tăie vinetele în jumătate și stropește-le cu sare. Lăsă-le așa 20 de minute. După ce a trecut timpul, spală legumele sub jet de apă și le poți găti.  

Biscuiți cu mere și ricotta. Sunt gata în câteva minute și au 55 de calorii

Trucul 4. Dacă mâncarea este deja gata, dar are un gust amar din cauza vinetelor, poți rezolva această problemă cu condimente sau sos iute. 

 

Vezi și:

 

Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină

Delicioasă, sățioasă și, cel mai important, ieftină, salata de vinete este perfectă pentru prânz sau cină. Datorită modului special de preparare a vinetelor nu este nevoie de dressing.

Salată de vinete și brânză. Ingrediente:

o jumătate de ardei gras,

2 roșii mari,

o vânătă,

150 grame de de brânză,

susan,

2 căței de usturoi,

sare după gust.

Metoda de gătire

Tăiați vinetele spălate în bucăți mici. Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc vinetele. După ce sunt prăjite, scoateți-le din tigaie.

În același ulei, în care s-au făcut vinetele, se toarnă semințele de susan și se prăjesc la foc mic, astfel încât uleiul să fie saturat cu gustul semințelor.

Pune orezul în tigaie și cina delicioasă e gata. O porție are doar 230 de calorii

Scoateți semințele de susan din tigaie și puneți din nou vinetele. Gătiți-le la foc mic câteva minute. 

Transferați apoi vinetele într-un bol de salată și adăugați roșiile, tăiate felii mari, ardeiul, tăiat în jumătăți inele, iar brânza în cubulețe mici. La final, puneți și usturoiul trecut printr-o presă. Salata se piperează și se amestecă. Decorați-o cu semințe de susan. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Desert, gata în cinci minute. Ai nevoie de un măr și de puțin iaurt

Vrei să faci un desert delicios? Atunci trebuie neapărat să pregătești clătite cu mere. Clătitele pot fi preparate în doar 5 minute și vor fi pe placul copiilor. Aceste dulciuri vor fi cu adevărat irezistibile și perfecte pentru a fi servite și oaspeților.

Ingredientele de care ai nevoie:

350 de grame de făină,

10 grame de praf de copt,

2 linguri de ulei,

125 grame de  iaurt,

1 măr,

3 linguri de zahăr,

2 ouă,

zahăr pudră pentru decor.

Procedura de preparare

Pune zahărul și ouăle într-un castron mare. Adaugă un praf de sare și amestecă energic cu un tel de mână. Când amestecul este omogen, integrează uleiul.

Apoi adăugă iaurtul și amestecă. Odată ce ai finalizat și această procedură, transferă în castron mărul decojit și tăiat în bucăți mici. La final, când aluatul este omogen, adaugă făina cernută și amestecată cu praful de copt.


Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii 

După ce aluatul are consistența dorită, ia câte o lingură de aluat și pune-l într-o tigaie cu ulei încins. 

Pe de altă parte, poți pune chiftelele cu mere în cuptorul încins, pentru 15 - 20 de minute, la 180 de grade. Când clătitele devin aurii, trece-le printr-un bol cu ​​zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel