Patru trucuri pentru a găsi mai repede maşina într-o parcare aglomerată
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO DC NEWS ARHIVĂ
FOTO DC NEWS ARHIVĂ
Parcările aglomerate, fie că vorbim despre cele publice sau cele private, sunt coşmarul oricărui şofer. Fără o bună orientare în spaţiu, e uşor să ne pierdem vehiculul şi să dureze minute bune până îl găsim. 

Iată câteva trucuri ingenioase pe care le poţi folosi. 

1. Fotografiază zona din jurul mașinii. Toți avem un telefon cu cameră în buzunar. Fotografia te va ajuta să-ți găsești mai ușor mașina. Caută să surprinzi numărul locului de parcare, rândul și nivelul.

2. Salvează locația mașinii în Google Maps sau altă aplicație de mobil. Unele (cum este Waze) chiar fac acest lucru automat la terminarea călătoriei. Te va ajuta să găsești mai ușor mașina într-o parcare mare.

3. Leagă un balon cu heliu de mașină. Sigur ai unul rămas de la zilele de naștere ale copiilor. Sună stupid, dar vei putea găsi mașina dintr-o privire în cele mai aglomerate parcări.

4. Atinge cheia mașinii de bărbie. Dacă faci asta atunci când acționezi butoanele telecomenzii capul va acționa ca o antenă, asigurând o distanță mai mare pentru semnal. Poți acoperi astfel o suprafață mai mare a parcării și vei remarca mai ușor mașina care răspunde la telecomandă, scrie promotor.ro.

Veşti proaste pentru cei care fotografiază maşini parcate ilegal

Cei ce obișnuiesc să posteze imagini pe internet cu posibile abateri de la legislația rutieră săvârșite de șoferii unor mașini (de exemplu, parcare ilegală), iar în imagini apare și numărul de înmatriculare, pot fi considerați operatori de date personale și trebuie să respecte principiile prelucrării datelor, altfel riscă amendarea. Această concluzie apare în raportul de activitate pe 2020 al Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), document publicat vineri pe site-ul instituției. În plus, ANSPDCP subliniază că, de principiu, monitorizarea respectării regulilor de circulație cade în competența poliției.

Așa cum reiese din raportul de activitate al ANSPDCP pe 2020, autorității i s-a cerut opinia “cu privire la legalitatea prelucrării datelor în contextul înregistrării și publicării pe internet a imaginilor cu numerele de înmatriculare ale autovehiculelor ai căror șoferi săvârșesc posibile contravenții sau infracțiuni în contextul circulației pe drumurile publice”.

VEZI Fotografiezi mașini parcate ilegal și le publici în online? Ai putea fi amendat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel