Data actualizării:
Data publicării:

Patru poliţişti, cercetaţi disciplinar, în cazul azilului de la Bărdeşti

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Patru poliţişti din Mureş sunt cercetaţi disciplinar în cazul centrului de îngrijire de la Bărdeşti.

IJP Mureş a transmis că este în curs o anchetă internă care îi vizează pe cei patru angajaţi, potrivit Rador. Informaţia privind cercetarea unor poliţişti a fost prezentată de purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Aurica Sabău: "La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a fost dispusă cercetarea disciplinară faţă de patru poliţişti."

Informaţia a ajuns şi la sindicatul poliţiştilor.

"Având în vedere că este o anchetă în desfăşurare a colegilor de la DIICOT, serviciul teritorial Târgu Mureş, mai multe amănunte nu pot să vă relatez. Aşteptăm organele de cercetare penală şi instituţiile abilitate să-şi facă treaba", a declarat Daniel Oltean, preşedintele EUROPOL, filiala Mureş.

În cazul centrului de la Bărdeşti sunt până acum trei inculpaţi arestaţi preventiv pentru 30 de zile, dintre care unul este poliţist.

Ieri, un cămin de bătrâni din Sectorul 1 a fost închis după ce au fost descoperite condiţii de igienă precare, alimente expirate şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. Centrul avea în îngrijire 17 beneficiari, deşi avea activitatea suspendată după un control din luna mai. Au fost aplicate şi amenzi în valoare totală de peste 200 de mii de lei.

Arest preventiv pentru inculpaţi

La sfârșitul lunii iulie, cei trei inculpaţi din dosar au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei şedinţe de judecată care a durat aproximativ şapte ore.

Tribunalul Mureş a admis, în Cameră de Consiliu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş privindu-i pe cei trei inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

"În temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul P. C. I. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 30.07.2023 până la data de 28.08.2023 inclusiv. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedura penală, dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii P. J. şi P. F.T. pentru o perioadă de 30 zile începând cu data prinderii acestora. În temeiul art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă", se precizează pe portalul Tribunalului Mureş.

Instanţa a respins ca neîntemeiate cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, formulate de inculpaţi. Citește mai mult>>

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel