Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea. Sursa - pixabay.com
Patru obiecte din casă nu trebuie curățate niciodată cu bicarbonat de sodiu. Iată care sunt acestea. Sursa - pixabay.com
În viața de zi cu zi, este foarte important să aveți grijă de casă și să nu faceți greșeli când vine vorba despre curățenie.  

Gospodinele cunosc deja că parchetul nu tolerează umezeala, iar perdelele trebuie protejate de sursele de foc. Puțină lume știe însă că nu toate obiectele din casă pot fi curățate cu bicarbonat.

În loc de bicarbonat de sodiu, majoritatea suprafețelor pot fi curățate cu oțet sau suc de lămâie

Pardoseli strălucitoare și fără urme: un detergent natural și cu zero costuri este soluția perfectă

Iată care sunt obiectele din casă care pot fi deteriorate dacă sunt curățate cu bicarbonat de sodiu.

Vasele din aluminiu. Aceste vase nu pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu din mai multe motive. Cea mai bună rețetă în acest caz este un amestec de apă, puțin amoniac și detergent lichid de vase.  

Argintul antic trebuie curățat cu produse speciale care pot fi achiziționate din magazine specializate.  

Pune făină în chiuvetă și vezi ce efect are. Trucul care este util tuturor gospodinelor

Bijuteriile din aur sau cele suflate cu aur.  Aurul poate fi deteriorat dacă curățați un inel sau o brățară cu bicarbonat de sodiu. Cel mai bine este să diluați două linguri de oțet în apă și puneți bijuteriile în acest lichid. Peste 30 de minute, frecați- le cu un burete, apoi clătiți-le.

Suprafețele de marmură. Blatul de marmură din bucătărie nu poate fi curățat cu bicarbonat de sodiu, deoarece micile granule din produs pot zgâria suprafața. 

 

 

BONUS. Pernele s-au îngălbenit? Iată cum să le albești într-un mod simplu și eficient 

 

 

Din păcate, odată cu trecerea timpului, pernele noastre capătă o culoare gălbuie. Majoritatea gospodinelor se întreabă cum pot remedia problema și albi din nou pernele.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că pernele pot fi spălate în apă, iar pentru asta va trebui doar să le verificați eticheta. 

După ce v-ați asigurat că pernele pot fi spălate cu apă, trebuie să urmați câțiva pași simpli. 

Șapte plante de interior care aduc noroc, bani și fericire: crește-le în casă și viața ta se va schimba

După îndepărtarea feței de pernă de protecție, pe care o veți spăla separat, introduceți pernele în mașina de spălat la 40 de grade. Împreună cu detergentul pe care îl folosiți de obicei, adaugați și  câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În plus, înlocuiți balsamul cu oțet alb și veți vedea că rezultatul va fi excelent.

Pentru o mai mare siguranță, efectuați o clătire dublă. Uscați pernele în aer liber și evident la soare. Întindeți-le pe orizontală și bate-le din când în când. De asemenea, schimbați-le poziția, astfel încât umplutura să fie redistribuită uniform.

 

BONUS. Pune spumă de ras în mașina de spălat: va străluci de curățenie și prospețime  

 

Spuma de ras ne ajută și în alte treburi casnice. Mașină de spălat este salvarea gospodinelor. Cu toate acestea, datorită utilizării sale constante, mașina de spălat se murdărește.

Pentru a curăța mașina de spălat  nu este necesar să folosiți detergenți scumpi, care se găsesc în magazine. Există în fiecare casă produsele care vă pot fi de ajutor. 

Un astfel de produs, care vă ajută la momentul potrivit poate fi spuma de ras. Gospodinele cu experiență o folosesc pentru a curăța mașina de spălat.

Congelează castraveți proaspeți pentru iarnă: gustul, aroma și textura lor vor înnobila orice salată

Spuma de ras nu doar că poate îndepărta murdăria, ci și mirosurile neplăcute. Trebuie doar să puneți puțină spumă pe un șervețel și să ștergeți mașina de spălat: mai întâi în exterior și apoi în interior.

O atenție deosebită trebuie acordată interiorului aparatului electrocasnic, cuvei și garniturii de cauciuc, unde apare mucegaiul. Este necesar să distribuiți uniform spuma de ras pe suprafețele interioare și să o lăsați să acționeze 20 de minute.

După aceea, mașina de spălat trebuie să pornită pentru un ciclu complet, la o temperatură ridicată. Această metodă vă va curăța eficient aparatul electrocasnic. După o astfel de îngrijire, mașina de spălat va străluci de curățenie și prospețime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel