Patru întrebări DCNews pentru Tolontan despre Iulia Marin. Printre răspunsuri: Există o normă de aproximativ o știre sau un articol pe zi, dar regula nu se aplică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
L-am întrebat pe Cătălin Tolontan, redactor-șef Libertatea, câteva lucruri despre Iulia Marin după ce în presă au apărut informații că boardul Ringier Elveţia investighează acum intern moartea jurnalistei.

„De ce vă investighează departamentul de Corporate Affairs al Ringier Elveția în cazul morții Iuliei Marin?  

Știați că medicul Iuliei Marin i-a recomandat jurnalistei să își schimbe locul de muncă pentru a-și depăși boala? Dacă da, ce ați făcut în acest sens? 


Ce normă de articole avea de îndeplinit în cadrul redacției?

Iulia Marin a murit pe tura de muncă?”, au fost întrebările transmise către Cătălin Tolontan.

Răspunsurile sale au fost:

„Buna ziua, aveti un raspuns din partea redactiei Libertatea. Va exista si un raspuns mai mare, dar pentru ca ne-ati trimis cateva lucruri specifice, am considerat ca e firesc sa va raspundem inainte de a publica noi. Multumim. Catalin Tolontan:

În fișele de post ale reporterilor Libertatea, Iulia Marin a fost reporter, există o normă de aproximativ o știre sau un articol pe zi, dar regula, elaborată în alte vremuri ale jurnalismului, nu se aplică, existând situații în care reporterii lucrează timp de săptămâni la un singur subiect. 

 

Nu există norme de audiență (rating online) pentru reporteri, redactori online sau editori, indiferent la ce departament lucrează”.

Întrebările către Cătălin Tolontan au fost transmise după ce România TV a scris că „în urma scandalului mediatic monstru pornit în ultimele zile de tabloidul Libertatea, boardul Ringier Elveţia investighează acum intern moartea angajatei Iulia Marin. Ancheta Departamentului de Corporate Affairs al Ringier Elveţia vizează în principal "contribuţia" lui Cătălin Tolontan la sinuciderea colegei sale”.

VEDEȚI AICI RĂSPUNSUL INTEGRAL tranamis de Libertatea: https://www.libertatea.ro/stiri/potrivit-documentelor-ringier-iulia-marin-era-apta-de-munca-reactia-redactiei-libertatea-4523155

„Ancheta Ringier a pornit în urma scandalului public din ultimele zile şi vizează în special dovezile postate de Iulia Marin pe pagina sa de Facebook privind boala sa precum şi felul în care jurnalistul Cătălin Tolontan s-a folosit de ea implicând-o în anchete jurnalistice problematice şi agravându-i, cel mai probabil, astfel problemele medicale.

Redactorul-şef de facto, Cătălin Tolontan, explică tuturor că a angajat-o pe Iulia Marin şi a menţinut-o ca angajată în cadrul redacţiei Libertatea timp de aproape trei ani. Totuşi, în toată această perioadă, medicul Iuliei Marin a decis şi i-a recomandat, pentru a depăşi boala, să-şi schimbe jobul sau să se orienteze spre domenii mai putin „agresive””, a mai scris România TV.net.

Într-o postare din luna septembrie a anului trecut, scrisă cu aproximativ o lună înainte de a treia tentativă de suicid, Iulia Marin mărturisea că nu va urma recomandările medicului din spital care îi spusese că este nevoie urgent să-şi schimbe jobul stresant.

Tânăra nu a luat în calcul nicio secundă acest lucru, ba, mai mult, s-a bucurat că cei doi angajatori pe care i-a avut în ultimii ani „nu s-au speriat” de boala ei, aşa cum fac alţi angajatori „needucaţi”, şi i-au permis să lucreze în ritmul pe care l-a dorit ea, făcând abstracţie complet de afecţiunea ei.

VEZI ȘI: Ada Mușat, „terapeuta Iuliei Marin”: E fake news, dar mă bucur că cineva pare că își face meseria cu multă etică și slujește adevărul - https://www.dcnews.ro/ada-musat-terapeuta-iuliei-marin-e-fake-news-dar-ma-bucur-ca-cineva-pare-ca-isi-face-meseria-cu-multa-etica-si-slujeste-adevarul_913533.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel