Patru fructe care îți țin rinichii sănătoși
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Jane Doan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Jane Doan)
Există patru fructe care au beneficii majore pentru sănătatea rinichilor tăi.

Este vorba despre struguri, banane, pere şi kiwi, potrivit experţilor.

Strugurii ajută la îmbunătăţirea digestiei, întăresc sănătatea splinei, favorizează eliminarea lichidelor din organism şi au efecte benefice asupra rinichilor, scrie Rador, citând dariknews.bg.

Bananele sunt bogate în potasiu şi vitamina B. Cu toate acestea, în cazul unor inflamaţii ale rinichilor, aceste fructe trebuie consumate cu moderaţie. Potasiul din banane poate agrava simptomele nefritei.

Perele au valori nutritive ridicate. Prin consumul lor regulat, sunt facilitate procesele de defecare şi urinare, iar inflamaţiile sunt eliminate. Sucul de pere proaspăt îmbunătăţeşte funcţia rinichilor.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, kiwi facilitează eliminarea de substanţe nocive din rinichi.

Perele, beneficii extraordinare pentru sănătate

De asemenea, perele au și alte beneficii pentru sănătate. Pe lângă tratarea tusei și scăderea febrei, te pot ajuta enorm.

Pentru o bună sănătate, perele ar trebui consumate zilnic, pe tot parcursul anului. Aceste fructe delicioase ajută la tratarea naturală a tusei şi bolilor tractului respirator superior şi la scădereafebrei Perele conţin vitamina C, care protejează organismul de deteriorarea celulelor, scrie Rador, citând Darik.

Experţii consideră că o pară consumată în fiecare zi are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iubitorii acestor fructe îşi vor putea controla greutatea ideală, îşi vor reduce şansele de a se confrunta cu boli cronice (hipertensiune, diabet, boli de inimă) şi corpul lor va primi suficiente vitamine şi minerale. Sucul de pere este folosit şi pentru a întări capilarele.

Beneficiile bananelor depășesc conținutul lor de potasiu

Pe lângă furnizarea de 7% din valoarea zilnică (VD) pentru potasiu, bananele conțin:

Vitamina B6: 27% din DV
Vitamina C: 12% din DV
Magneziu: 8% din DV

În plus, oferă o mare varietate de compuși vegetali numiți polifenoli și fitosteroli, ambii care vă susțin sănătatea generală. De asemenea sunt bogate în prebiotice, un tip de fibre care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel