Patru fetițe, spălate de părinți cu substanțe toxice pe cap. Una dintre ele se află în stare gravă
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Patru fetițe, cu vârste cuprinse între doi și nouă ani, au fost internate la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași după ce au fost expuse la substanțe toxice, utilizate pentru spălarea părului. Incidentul a avut loc în județele Bacău și Suceava, iar una dintre fetițe se află în stare gravă.

Trei dintre fetițele afectate, provenind din județul Bacău, au fost transportate la spital în noaptea de marți spre miercuri. Potrivit medicilor, copilele au fost diagnosticate cu intoxicație cu un insecticid din clasa organofosforatelor, o substanță extrem de periculoasă. După internare, personalul medical a aplicat procedurile standard pentru astfel de cazuri, inclusiv decontaminarea cutanată și administrarea antidotului specific.

Deși două dintre fetițe, în vârstă de patru și șapte ani, au răspuns pozitiv la tratament și starea lor s-a stabilizat, fetița de nouă ani a avut o evoluție nefavorabilă. Aceasta a necesitat intubare și susținere respiratorie, prognosticul ei fiind în continuare rezervat.

”S-a efectuat decontaminarea cutanată, s-a administrat antidotul specific acestui tip de intoxicaţie în cadrul Unităţii Primiri Urgenţe. S-a continuat tratamentul în ATI. Fetiţele de patru şi şapte ani au o evoluţie bună, însă starea fetiţei de nouă ani s-a agravat pe perioada spitalizării, necesitând protezarea căilor respiratorii. Pacienta a fost intubată, prognosticul ei rămânând rezervat”, a specificat Cătălina Ionescu, purtătoarea de cuvânt al Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Într-un alt caz, o fetiță de doi ani din județul Suceava a ajuns la același spital ieșean, după ce a fost spălată pe cap cu o soluție destinată uzului veterinar. Inițial, micuța a fost internată la Spitalul din Suceava, însă din cauza gravității situației, a fost transferată de urgență cu un elicopter SMURD la Iași. Din fericire, intervenția promptă a medicilor a dus la îmbunătățirea stării ei, iar în prezent se află în afara oricărui pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel