Patru cutremure în judeţul Buzău, luni dimineaţa, după seismul puternic din Turcia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 4,5 pe Richter s-a produs, luni dimineaţa, la ora locală 3:26, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremurul a fost urmat de alte trei seisme cu magnitudini mai mici, respectiv de 2,6, 2,9 şi 2,7 pe Richter, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul de 4,5 s-a înregistrat la o adâncime de 20 km, în apropierea următoarelor oraşe: 74 km nord-est de Ploieşti, 94 km vest de Brăila, 98 km est de Braşov, 99 km vest de Galaţi şi 114 km nord-est de Bucureşti.

Cele trei replici au avut loc în aceeaşi zonă, dar la adâncimea de 17 kilometri, la orele 4:09, 4:13 şi 5:01. De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5 pe Richter.

Cel mai mare seism din 2022 s-a produs în data de 3 noiembrie şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce în 2021 a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter. 

Vezi și - Alertă de tsunami în sudul Italiei în urma cutremurului devastator din Turcia

Italia a emis o alertă de tsunami, luni dimineață. Sunt vizate Calabria, Puglia și Sicilia. Cetățenii sunt avertizați să stea departe de coastă și să urmeze recomandările autoritățile.

Cutremur de 7,8 grade în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit regiunile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est, au anunţat luni guvernatorii celor două provincii, potrivit AFP. A fost resimțit şi în Liban, Siria, Cipru. Vezi detalii și foto - video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel