Urmărește emisiunea live
Patru cluburi de fotbal au rezervat zone din tribune pentru nevaccinaţi: Nu e discriminare!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Patru cluburi de fotbal din Belgia au rezervat locuri pe stadion pentru persoanele nevaccinate. 

Cel puţin patru cluburi belgiene de fotbal au prevăzut tribune separate, la următoarele lor meciuri de acasă, pentru suporterii care nu sunt vaccinaţi pe deplin împotriva Covid-19, scrie ziarul Het Laatste Nieuws. Cluburile care au anunţat deocamdată această măsură sunt Charleroi, Zulte-Waregem, Kortrijk şi Oostende. Ele au indicat că nu este vorba de discriminare, ci de un gest pentru „suporterii fideli”.

În Belgia, următoarea relaxare a măsurilor sanitare va intra în vigoare vineri, ziua din care stadioanele de fotbal vor putea fi din nou pline de suporteri. Aceştia vor trebui să îndeplinească însă o condiţie, prezentarea unui „Covid Safe Ticket”, care să garanteze că sunt vaccinaţi pe deplin, dispun de un test PCR negativ ori s-au vindecat de Covid-19.

"Cu siguranţă nu este vorba de anti-vaxxeri"

„Suporterii ne-au susţinut în momentele dificile”, au sugerat aceste cluburi. „Nu ar fi corect să nu-i autorizăm de acum înainte dacă n-au avut încă şansa să se vaccineze pe deplin. Şi nici nu vrem să-i penalizăm cu un test costisitor”, au adăugat ele.

Zulte-Waregem a prevăzut un sector separat pentru fanii care nu au beneficiat de a doua doză de vaccin. „Cu siguranţă nu este vorba de anti-vaxxeri”, a asigurat purtătorul de cuvânt al clubului, Jacques Sciandri. Zulte-Waregem a rezervat 450 de locuri pentru persoanele nevaccinate, doar pentru abonaţi, scrie Agerpres.

Virusologul Marc Van Ranst, de la Universitatea Catolică din Leuven, a estimat că demersul cluburilor este „ciudat”.

Pro League, organizatoarea campionatului, nu vede aici niciun inconvenient, iar ministerul de Interne a confirmat că este autorizată primirea persoanelor nevaccinate, dacă sunt îndeplinite condiţiile.

Postări din Belgia care contestă siguranţa vaccinurilor 

 

Debutul campaniilor de vaccinare în toate statele membre a fost marcat de intensificarea diseminării de informații false pe rețelele sociale, cu scopul de a eroda încrederea populației în vaccin și în vaccinare.

Astfel, au circulat postări care au contestat siguranța vaccinului, aducând drept argument informația că țări precum Germania și Belgia au întrerupt vaccinarea sau că polițiștii din Franța protestează împotriva vaccinării. Aceste informații sunt inexacte și potențial înșelătoare, amestecând jumătăți de adevăr (lucruri care s-au întâmplat deja/ fapte reale) cu jumătăți de ne-adevăr, se precizează pe vaccinare-covid.gov.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel