Data publicării:

Patru bărbați, arestați pentru trafic de droguri. Polițiștii au găsit asupra lor sute de grame de canabis

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Poliția Română
Sursă foto: Poliția Română
În perioada mai – octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc.

La data de 23 octombrie 2023, polițiștii l-au prins în flagrant delict pe un bărbat, de 35 de ani, în municipiul București, în timp ce ar fi comercializat 40 de grame de canabis.

Ulterior, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în urma căruia au fost descoperite și ridicate 60 de grame de canabis și un telefon mobil. 

În continuarea activităților, polițiștii i-au prins în flagrant delict pe doi bănuiți, de 19 și 23 de ani, în municipiul București, având asupra lor aproximativ 350 de grame de canabis, pe care le-ar fi primit de la un tânăr, de 20 de ani, și pe care ar fi urmat să le livreze bărbatului de 35 de ani.

De asemenea, ulterior, a fost descoperită adresa unde locuiește, fără forme legale, tânărul de 20 de ani, care ar fi predat de bunăvoie aproximativ 170 de grame de canabis, pe care le-ar fi deținut în imobil. 

În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de punere la dispoziție cu știință a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri.

La data de 23 octombrie a.c., cei 4 bărbați au fost prezentații procurorului de caz D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – S.C.T.D., care a dispus reținerea, pentru 24 de ore.

La data de 25 octombrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de persoanele reținute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 11 Poliție și Secția 26 Poliție, precum și al jandarmilor Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel