Data publicării:

Patru ani de la moartea Regelui Mihai I al României

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Primăria Sinaia
Foto: Primăria Sinaia

Pe 5 decembrie 2017, regele Mihai I al România se stingea din viaţă, la vârsta de 96 de ani. 

"Regele Mihai I s-a stins din viață în ziua de 5 decembrie 2017, moment care a lăsat în inimile Familiei Regale și a tuturor românilor multă durere. Funeraliile Regelui Mihai vor rămâne una dintre cele mai emoționante pagini din istoria contemporană a României.

La 20 noiembrie 2021, în preajma împlinirii a patru ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai, la Mânăstirea Plumbuita a avut loc un parastas la care au luat parte Custodele Coroanei, Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria", transmite Familia Regală a României pe pagina de Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Ordine, burse şi decoraţii la centenarul Regelui Mihai 

O ceremonie dedicată aniversării centenarului naşterii Regelui Mihai I al României, în cadrul căreia au fost acordate o serie de burse, certificatul de Furnizor Regal şi mai multe ordine şi decoraţii regale unor persoane, instituţii şi companii din ţara noastră şi din străinătate s-a desfăşurat în Sala Tronului de la Palatul Regal la jumătatea lunii octombrie.

Custodele Coroanei Române, Margareta, a acordat, în debutul evenimentului, Bursa "Regele Ferdinand I" lui Dumitru Stoica şi Bursa "Regina Maria" Elenei Malanici, ambii studenţi ai Universităţii de Stat din Moldova.

De asemenea, Bursele "Regele Mihai I" şi "Regina Ana" au fost acordate unui student şi unei studente de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Mihai Macovei şi Ana-Maria Magdalena Popescu, şi de la Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, respectiv studenţilor Nicolai Ursatii şi Ana Vădănescu.

O serie de ordine şi decoraţii regale au fost conferite de Majestatea Sa Margareta unor persoane şi instituţii din ţara noastră şi din străinătate, după cum urmează:

* Crucea Casei Regale a României: Daniel Angelescu; Gabriel Badea Păun; Doina Gradea; Ioan Silviu Lefter; Fundaţia Corneliu Coposu, PS Macarie, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm; ambasadorului Ovidiu Dranga.

* Medalia Custodele Coroanei Române: Shajjad Rizvi, fondatorul Asociaţiei Little People România.

* Medalia Regală pentru Loialitate: Marlene A. Eilers Koenig; Liceul Academic de Arte Chişinău; Ateneul Naţional din Iaşi şi Ion Tucă, director al Casei Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel