Patru alimente încetinesc metabolismul. Nu le mai mânca niciodată la micul dejun
Unele alimente care sunt consumate la micul dejun, încetinesc metabolismul, în loc să-l accelereze. Află din acest articol care sunt acestea.
La micul dejun, imediat ce iei o înghițitură din ceașca de cafea sau muști o felie din checul pufos, organismul începe să producă energie din substanțele care vin cu alimente. Acest proces se numește metabolism.
Majoritatea persoanelor consumă alimente greșite la micul dejun, iar consecințele se văd pe siluetă. Când vorbim despre pierderea în greutate și controlul greutății, vorbim și despre metabolism. Dacă nu vei menține metabolismul la un nivel adecvat, nu vei putea slăbi.
Dacă vrei să-ți ajuți metabolismul trebuie să ai o dietă sănătoasă și să consumi alimentele potrivite la micul dejun.
Deficitul unei vitamine provoacă oboseală, stare depresivă, insomnii, carii și poftă de dulciuri
Unele persoane, cred că săritul peste micul dejun este o idee foarte bună, care accelerează metabolismul. Cu toate acestea, acest lucru este foarte departe de adevăr.
Metabolismul este ca un foc într-un șemineu. Mai întâi îl aprinzi, apoi la fiecare două ore trebuie să adăugi mai multe lemne pentru a-l menține. Așa că în fiecare dimineață trebuie să consumi un mic dejun bogat în fibre și proteine, dar și puțini carbohidrați.
Iată patru alimente pe care nu ar trebuie să le consumi la micul dejun.
Nu consuma la micul dejun doar cu carbohidrați. Deși corpul are nevoie de carbohidrați pentru a obține energie, la micul dejun trebuie să consumi mai multe proteine. Proteinele te vor ajuta să te simțiți sătul o perioadă ai mare de timp. Prin urmare, consumă, mai întâi proteine, fibre și, apoi, carbohidrați. Acesta este planul perfect pentru micul dejun.
Cinci alimente susțin sănătatea ochilor. Consumă-le și tu pentru o vedere bună
Nu consuma fulgi de porumb la micul dejun. Fulgii de porumb sunt cea mai proastă idee pentru micul dejun, deoarece sunt plini de zahăr. Se știe că zahărul adăugat în sucurile ambalate și fulgii de porumb, încetinește metabolismul, îți face poftă de gustări după micul dejun și promovează creșterea în greutate.
Bea un pahar de apă. Un alt obicei nesănătos pentru micul dejun este lipsa de apă. Nu uita că ceașca de cafea de la micul dejun nu este apă. Organismul are nevoie de lichide curate în cantități suficiente, așa că încearcă să bei un pahar cu apă curată înainte de micul dejun.
Tratează tusea și răcelile cu produse din cămară. Iată ce trebuie să faci
Evită produsele de patiserie. O mâncarea rapidă și dulce, consumată la micul dejun, este un stres pentru metabolism. Așa că nu încercă să consumi, la micul dejun produse de patiserie. Mai bine trezește-te devreme și pregătește o omletă plină de proteine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News