Data actualizării:
Data publicării:

Patronul care şi-a vândut avionul privat pentru a face faţă problemelor financiare

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ArthurHidden
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ArthurHidden
Patronul unui club de fotbal și-a vândut avionul privat pentru a face rapid rost de bani.

Este vorba despre Paul Gheysens, finanțatorul clubului de fotbal Royal Antwerp, din Belgia. Acesta şi-a vândut avionul privat pentru că avea nevoie urgentă de numerar. Este o veste care nu ar trebui să îi încânte pe suporterii echipei, a scris luni ziarul Het Nieuwsblad și site-ul radioteleviziunii RTBF, conform Agerpres.

Probleme financiare de mai multe luni

Problemele financiare ale şefului companiei imobiliare Ghelamco sunt cunoscute de mai multe luni însă, se pare că devin din ce în ce mai acute.

Criza Covid şi războiul din Ucraina au afectat tare afacerile lui Gheysens şi ale acestei firme, care se luptă acum să ramburseze împrumuturile şi diferitele termene de plată. De asemenea, Ghelamco nu ar fi singura firmă a lui Gheysens aflată în probleme, aşa cum au dezvăluit în detaliu ziariştii de la L'Echo în luna iulie.


"Toţi cei care ştiu să citească un bilanţ contabil înţeleg că lucrurile nu merg bine"



"Toţi cei care ştiu să citească un bilanţ contabil înţeleg că lucrurile nu merg bine", a zis expertul Pascal Paepen, care a comparat ultimele acţiuni ale lui Gheysens cu "o vânzare a vechiturilor la preţ redus".

Clubul Royal Antwerp a inversat brusc tendinţa pe piaţa transferurilor după ce a fost foarte cheltuitor în sezoanele 2021-2022 şi 2022-2023. În 2023, gruparea flamandă a vândut jucători de 46 de milioane de euro şi a cumpărat de 10 milioane de euro. Balanţa actuală a ferestrei de transferuri din această vară evidențiază vânzări de 26 de milioane de euro şi achiziţii pentru 8 milioane.

În sezonul 2022-2023, Antwerp a obținut pentru prima oară în istoria sa eventul, respectiv Campionat - Cupa Belgiei. Echipa a încheiat pe locul 6 cea mai recentă ediție de campionat. De asemenea, a ratat calificarea în cupele europene. Printre antrenorii de succes ai formaţiei în ultimii ani a fost românul Ladislau Boloni, între 2017-2020.

Uluitor, cluburile din Premier League au investit 985 de milioane de euro în această perioadă de transferuri

 

Între timp, dacă unii se străduiesc să supraviețuiască, din punct de vedere financiar, iată că 2,35 miliarde de euro au cheltuit, per total, pe piața tranferurilor cluburile din Top 5 din Europa. Cluburile din Premier League au cheltuit nu mai puțin un miliard de euro!

Manchester United a realizat cel mai scump transfer, respectiv Yoro, pentru suma de 62 de milioane, însă Bayern Munchen este clubul care a plătit cel mai mult în perioada aceasta de mercato, respectiv 145 de milioane. Loturile de jucători ale formațiilor engleze valorează împreună 11,7 miliarde de euro.

De unde vine supriza

 

Cinci echipe depășesc miliardul, trei formații sunt din Premier League. Cluburile elitei Angliei continuă să investească fără limite. Serie A, La Liga, Bundesliga și Ligue 1 au atins împreună suma de 2,35 de miliarde de euro. 

Surprinzător, Spania este ultima în Top 5 Europa. De exemplu, Real Madrid a cheltuit doar 49 de milioane de euro, o sumă mică față de echipele menționate anterior. De menționat este faptul că Real Madrid a avut șansa de a-l transfera gratis pe starul francez Kylian Mbappe de la Paris Saint-Germain. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel