Data publicării:
Patronii stației GPL din Crevedia s-au ”blindat” cu avocatul ”Black Cube”. Cine este Florin Cojocaru și în ce alte mari dosare a apărat. ”Eu îi apăr pe puțini”
Avocatul Florin Cojocaru a stat, în seara de 5 septembrie, drept în fața jurnaliștilor și a răspuns calm la avalanșa de întrebări, tratând totul din perspectiva sa, de apărător, și, după cum spune, din respect nu se pune în situația victimelor.
Avocatul a răspuns ferm, scurt, pe alocuri tăios, la toate întrebările jurnaliștilor. Cu tact și răbdare, în ciuda limbajului mai colorat, nu l-a lăsat nici pe protestatarul Marian Ceaușescu fără răspuns. A făcut o serie de acuzații, principala fiind că nu a avut acces la dosar până în această seară, când clienții săi au fost reținuți. Dar, cu tact, a vorbit despre munca enormă a procurorilor, care păreau obosiți, conform acestuia. Avocatul Florin Cojocaru a acuzat vicii de procedură. Patronii stației GPL sunt reținuți pentru 24 de ore, timp în care apărătorul ar trebui să parcurgă întreg dosarul de anchetă. Ei s-au folosit de dreptul la tăcere, în acest caz, la sugestia lui Florin Cojocaru. Judecătorii vor decide dacă vor fi arestați pentru 30 de zile cei doi inculpați.
Citește și: Patronii staţiei GPL Crevedia au fost reținuți
Dar cine este avocatul patronilor stației GPL din Crevedia?
Un avocat cu lupte grele în spate. Ultimul caz în care a apărut a fost al lui Ionel Arsene, avocatul Florin Cojocaru explicând de ce s-a predat fostul baron de Neamț în Bari. Florin Cojocaru a fost avocatul lui Elan Schwartzenberg, pe care l-a scăpat de mandatul de arestare în lipsă şi de urmărirea internaţională. Același avocat l-a apărat și pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv.
I se spunea ”avocatul Black Cube”, fiind avocatul ales al israelienilor. I-a mai apărat pe Gruia Stoica în Grampet, a asistat-o pe jandarmerița Ștefania după protestele din 10 august, a fost apărătorul lui Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și al DGA, generând clasarea dosarului de către DNA.
”De acolo pornesc. Neapărat trebuie să cunosc abordarea procurorului ori, cel puțin, să o intuiesc. Slavă Domnului că experiența de la anchete penale mă urmărește, ca și expertiza de acolo! Un mare câștig în formarea mea, pentru care, o spun din nou, rămân recunoscător. Din trecut, nimic nu se pierde” spunea avocatul într-un interviu pentru QMagazine întrebat dacă gândește și din postura procurorului, el profesând anterior ca procuror.
Întrebat cum abordează situația când are un client vinovat, el spunea: ”În lumea Credinței se spune că ceea ce faci, trebuie să faci ca pentru Dumnezeu. Că neprofesionalismul este un păcat. L-am auzit spunând asta pe Părintele Petru Moga de la Parohia „Sfântul Nicolae” din Câmpina.Dacă omul este vinovat sau nevinovat, ceea ce ne interesează pe toți, este, de fapt, Îndreptarea, Recuperarea, șansa dată. Acela este câștigul. Mă amărăsc rugurile, le consider o greșeală. Singura mea strategie este să îmi fac treaba ca pentru Dumnezeu”.
”Un avocat care reușește Achitarea unui Vinovat este unul foarte bun. Esențial este să creadă neapărat în nevinovăția clientului, dacă acesta este nevinovat. Dacă însă crede în nevinovăția lui, când clientul este, de fapt, vinovat, atunci avocatul este prost, iar clientul va rămâne cu satisfacția că l-a convins măcar pe unul…” mai declara el. ”Eu îi apăr pe puțini” adăuga, în interviul citat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News