Patriotismul nu scuză prostia
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Unii dintre tinerii frumoși, care în loc să bată cu pet-ul în asfalt bat cu degetul în tastatură, calculează cât a economisit Chevron prin intervenția jandarmilor la Pungești.

Scopul înalt și patriotic-apărarea planetei/țărișoarei- scuză orice, inclusiv prostia, dar nu îi poate obliga pe ceilalți să-și facă lobotomie.

Frumoșii spun că Chevron trebuia să plătească firme private ca să-i asigure accesul pe proprietatea sa. Adică să acționeze ca Becali, în prezent arestat pentru că a plătit bodigarzi să facă treaba Poliției. E drept că statul ar face economii, așa cum cer ecologiștii, dacă privații și-ar regla treburile cu forțe de ordine închiriate, dar totodată ar mai face, patronii, ceva închisoare.

Cât despre țăranii din Pungești, să spună mulțumesc că au venit jandarmii, nu avocații. Plângerile penale pentru tulburare de posesie i-ar fi aruncat după gratii pe unii dintre protestatari. Traian Băsescu și-a început mandatul grațiind o mamaie care zăcea în pușcărie pentru că nu-și lăsase cumnatul să sape un teren pe care îl acesta câștigase în instanță. La 80 de ani, pușcăria o mânca, dacă nu era grațiată.

Când locuiești și scrii în Brașov, poți să îndemni țăranii din Pungești să facă închisoare pentru ca tu să fii trendy, cool, eco. Doar n-o să te duci cu pachete la vorbitor, nici n-o să-i privești în ochi, pe fraieri.

Sigur, când te lovește gerul, că așa e la munte, ar fi bune niște gaze mai ieftine. Dar asta e treaba statului, nu-i așa? Privații să-și facă poliții private, iar statul să facă fabrici, uzine și exploatări miniere...nu e asta esența capitalismului pentru care, în 1989, unii tineri s-au sacrificat, la propriu, nu din pix, ca frumoșii de azi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel