Tenismena Patricia Ţig a câştigat primul său titlu WTA, după ce a învins-o pe Eugenie Bouchard
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Patricia Ţig a câştigat primul său titlu WTA, după ce a învins-o în finală pe canadianca Eugenie Bouchard.

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig a câştigat primul său titlu WTA din carieră, duminică, la Istanbul, competiţie dotată cu premii totale de 225.500 de dolari, după ce a învins-o în finală pe canadianca Eugenie Bouchard, cu 2-6, 6-1, 7-6 (7-4). Ţig a încheiat victorioasă într-un final dramatic, în care a reuşit să transforme abia a opta sa minge de meci.

Pentru Ţig (26 ani, 88 WTA), care nu pierduse niciun set până în ultimul act, a fost a treia finală WTA, după cele de la Baku (2015) şi Bucureşti (2019). Românca are în palmares şi un titlu WTA 125K, în 2019, la Karlsruhe. Debutul de meci a fost unul foarte slab pentru româncă, Ţig fiind condusă cu 3-0. Patricia a intrat în joc la acest scor, dar nu a putut împiedica deznodământul primului set, câştigat cu 6-2 de jucătoarea canadiană (26 ani, 272 WTA), venită din calificări.

A reuşit să se impună cu 7-4

Ţig a început foarte bine actul secund, cu break, a făcut 2-0, Bouchard a luat un ghem, dar românca a continuat cu o serie de patru jocuri la rând, câştigând primul set cu 6-1. În decisiv, Patricia Ţig a condus cu 3-0 şi a ratat două mingi de 5-1, iar în cele din urmă, după ce a ratat trei mingi de meci la 5-4, a fost egalată, 5-5. La 6-5, Ţig a mai irosit trei mingi de meci, pe serviciul adversarei, de data aceasta, iar setul a ajuns în tiebreak. Ţig a greşit mai puţin şi a reuşit să se impună cu 7-4.

Ţig a primit un cec de 25.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, în timp ce Bouchard s-a ales cu 14.000 de dolari şi 198 de puncte WTA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel