Patriarhul Kirill îi amenință cu Iadul pe cei bogaţi care nu vor să-şi împartă averea cu persoanele nevoiașe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Patriarhul Kirill îi amenință cu Iadul pe cei bogaţi care nu vor să-şi împartă averea persoanele nevoiașe / Foto: Facebook Patriarhul Kirill
Patriarhul Kirill îi amenință cu Iadul pe cei bogaţi care nu vor să-şi împartă averea persoanele nevoiașe / Foto: Facebook Patriarhul Kirill
Patriarhul Kirill i-a amenințat cu Iadul pe oamenii bogaţi care nu vor să-şi împartă averea cu nevoiașii.

Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cei bogaţi să-şi împartă averea cu cei nevoiaşi, susţinând că dacă o persoană cu mulţi bani nu o ajută pe una săracă, atunci ea urmează calea spre Iad, transmite RADOR. ÎPS Kirill a făcut aceste declaraţii într-o predică susţinută, după liturghia de duminică, de la Catedrala Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova, potrivit agenţiei de presă TASS.

Potrivit Capului Bisericii Ortodoxe Ruse, dacă o persoană bogată este capabilă să dea o parte semnificativă din averea sa altora, atunci Domnul o va ajuta să-şi mărească averea, iar posesia sa de sume importante de bani va fi astfel justificată. El a mai afirmat că cu cât o persoană are mai mulţi bani, cu atât este mai responsabilă de existenţa sa lumească.

Cum pot face bogații mai mulți bani, potrivit patriarhului Kirill

"Dacă o persoană bogată este capabilă să dea o parte considerabilă din banii săi celorlalţi, celor aflaţi în nevoie, celor care suferă, atunci posesia bogăţiei devine justificată şi această persoană îşi va spori averea, Domnul o va ajuta să îşi sporească posibilităţile materiale atâta timp cât aceste posibilităţi servesc altor oameni, mai ales celor care se află într-o situaţie critică a vieţii sale. Să dea Domnul ca oamenii noştri bogaţi, născuţi în ţara ortodoxă, mulţi dintre ei fiind într-un fel sau altul uniţi cu Biserica, să-şi amintească întotdeauna că o justificare a bogăţiei lor aici pe pământ este atunci când oamenii nu te mai invidiază, atunci când oamenii nu te mai văd ca pe un duşman...", a spus patriarhul Kirill.

Potrivit acestuia, dacă o persoană "cu mulţi bani nu va ajuta pe altcineva, atunci ea este pe calea spre Iad şi nu mai este nimic de discutat. În acelaşi timp, Capul Bisericii Ortodoxe Ruse le-a amintit enoriaşilor expresia evanghelică a lui Hristos, potrivit căreia "este greu pentru un om bogat să intre în Împărăţia lui Dumnezeu".

Patriarhul Kirill: Cu cât o persoană are mai mulţi bani, cu atât are mai multe responsabilităţi

Dacă o persoană bogată nu vede durerea altuia şi nu ajută, atunci aceasta este în mod clar o cale de îndepărtare de Dumnezeu, de Hristos şi de Împărăţia Sa. Cu cât o persoană are mai mulţi bani, cu atât are mai multe responsabilităţi faţă de această existenţă lumească", a adăugat acesta.

Dacă un bogat nu vede suferinţa aproapelui său şi nu îl ajută, aceasta este o cale de îndepărtate de Dumnezeu, de Hristos şi de Împărăţia Lui, a adăugat Patriarhul Kirill.

Încăierare între un preot ucrainean și unul rus, din cauza lui Kirill. Imaginile au devenit virale pe internet

Publicația Nexta a postat un clip pe Twitter care îi înfățișează pe doi preoți, în timpul unei bătăi. Unul dintre preoți face parte din Biserica Ortodoxă a Rusiei, iar celălalt din Biserica Ortodoxă a Ucrainei. În filmare se vede cum preotul Bisericii Ortodoxe Ruse își lovește colegul cu o cruce, cel mai probabil din lemn.

Reamintim că patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost acuzat de erezie de Biserica Ortodoxă a Ucrainei. Acuzaţiile au fost trimise la Patriarhul Constantinopolului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel