Data publicării:

Patriarhul Kiril și Narîșkin rămân fideli lui Putin. Apel de unitate transmis de șeful Bisericii Ortodoxe Ruse

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Patriarhul rus Kiril a făcut apel la unitate națională, pe fondul luptelor interne care au apărut între conducerea militară a Federației Ruse și gruparea de mercenari Wagner, condusă de Evgheni Prigojin.

Șeful Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Patriarhul Kirill, a făcut apel la unitate națională, îndemnând luptătorii Wagner aflați sub conducerea șlui Evgheni Prigojin „să se gândească din nou” cu privire la ceea ce fac, potrivit CNN.

„Când inamicii fac toate eforturile pentru a distruge Rusia, orice încercare de a semăna discordie în interiorul țării este cea mai mare crimă care nu are nicio justificare. În calitate de primat al Bisericii Ortodoxe Ruse, îi chem pe cei care, după ce au luat armele și sunt gata să le folosească împotriva fraților lor, să se gândească din nou. Susțin eforturile șefului statului care vizează prevenirea tulburărilor din țara noastră”, a declarat Patriarhul Kirill într-o declarație sâmbătă.

În discursul său, patriarhul a numit revolta grupării Wagner un „test”. El le-a cerut rușilor să păstreze unitatea națională, precum și să se sprijine pe soldați și să se sprijine unii pe alții cu toată puterea lor.

Patriarhul a susținut conflictul Rusiei cu Ucraina, declarând în martie trecut că acesta a fost o prelungire a unei ciocniri culturale fundamentale între lumea rusă mai largă și valorile liberale occidentale.

CITEȘTE ȘI      -      Rușii asistă pasiv la mișcările trupelor Wagner prin orașele din Federația Rusă / video viral

Și Narîșkin rămâne fidel lui Vladimir Putin

Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a condamnat ceea ce el a descris drept o „tentativă de rebeliune armată” în Rusia.

Narîșkin a spus că rebeliunea este o crimă „care nu poate fi justificată de nicio realizare anterioară”.

„În acest moment, este clar că încercarea de a zgudui societatea, a trezi cele mai întunecate aspirații din ea, a aprinde focul unui război civil fratricid, a eșuat”, a spus Narîșkin într-o declarație pe Telegram. „Rușii au demonstrat maturitate civică, capacitatea de a distinge adevărul de minciună.”, a adăugat el.

Narîșkin, care este și președintele Societății de Istorie Rusă, a declarat că societatea „face un apel către concetățeni să se unească în jurul președintelui Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin - garantul Constituției, al drepturilor și al libertăților - și să sprijine armata noastră, care , indiferent de ce se întâmplă, respinge atacul inamicului.”

CITEȘTE ȘI      -      Erdoğan l-a sunat pe Putin. Ce mesaj i-a transmis liderul de la Ankara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel