Patriarhul Kiril are COVID-19
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Patriarhul Kiril al Moscovei are COVID-19. Starea sa este unul destul de gravă, având în vedere că acesta este în izolare şi la pat. 

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat vineri serviciul său de presă, potrivit AFP şi Reuters.

În ultimele luni, Kirill a furnizat un sprijin important ofensivei ruse din Ucraina, lansând apeluri la solidaritate pentru a învinge inamicii uniunii istorice dintre Rusia şi Ucraina. El a dat asigurări recent că militarii care mor în luptă vor fi spălaţi de păcate.

Toate întâlnirile şi toate deplasările sanctităţii sale Patriarhul Kirill, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID, a indicat Biserica Ortodoxă rusă într-un comunicat, precizând că înaltul cler în vârstă de 75 de ani ar trebui să rămână în pat şi să se izoleze.

Starea sănătăţii sale rămâne însă satisfăcătoare, potrivit aceleiaşi surse.

Şef al ortodocşilor ruşi începând din 2009, patriarhul Kirill a pus Biserica în slujba preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a calificat un miracol şi cu care împărtăşeşte ambiţia unei Rusii puternice, bazată pe valorile tradiţionale.

El este vizat din vara acestui an de sancţiuni britanice şi canadiene, Ottawa calificându-l drept agent al dezinformării şi propagandei ruseşti, scrie Agerpres. 

Ce se va întâmpla pe lumea cealaltă cu ruşii care merg la război în Ucraina. Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante

Patriarhul Kirill al Rusiei le promite soldaților ruși care mor în Ucraina că vor fi iertați de toate păcatele, într-un nou mesaj video controversat în care pare că îi compară pe militarii Rusiei cu Iisus Hristos, scrie Ziarul de Iași.

"Biserica recunoaște că dacă cineva, mișcat de simțământul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne credincios chemării sale și îndeplinește ce îi cere datoria și dacă moare în timp ce își îndeplinește acea datorie, atunci el, fără nicio îndoială, comite un act echivalent sacrificiului", afirmă liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

"El se sacrifică pe sine pentru alții și, prin urmare, credem că acest sacrificiu îi spală toate păcatele pe care el le-a comis", afirmă Kirill, patriarhul Moscovei și al întregii Rusii.

Kirill a fost pe larg criticat de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinătății ortodoxe, mergând până într-acolo încât să îi sugereze să își "sacrifice tronul".

La începutul lunii mai de exemplu, patriarhul Kirill afirma că Rusia nu a atacat de fapt pe nimeni, o declarație la indigo cu cele ale altor lideri de la Moscova, precum ministrul de Externe Serghei Lavrov și purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Patriarhul Kiril îi îndeamnă pe ruși să meargă la război: Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Lui

Și zilele trecute patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a îndemnat pe ruși să nu se teamă de moarte, în timp Moscova mobilizează sute de mii de trupe de rezerviști pentru a lupta în Ucraina.

"Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și amintiți-vă că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția, gloria și viața Sa veșnică", a declarat Kirill, citat de presa Nexta.

Patriarhul a susținut cu entuziasm invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care o consideră un bastion împotriva unui Occident pe care îl denunță ca fiind decadent, scrie Al Jazeera. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel