Patriarhul Daniel, provocare pentru Cioloș. Daciane, te aștept!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Dacian Cioloș nu a dat, încă, un mesaj pro-vaccinare. Oare de ce?
Dacian Cioloș nu a dat, încă, un mesaj pro-vaccinare. Oare de ce?
Printre reproșurile pe care le face presa de dreapta ”proștilor” care își mai practică încă vechea religie, în loc să se închine doar la ”progres și civilizație”, se numără și asocierea dintre anti-vaccinism și ortodoxie.

Mai mulți influenceri au întrebat retoric de ce nu cheamă Prea Fericitul Daniel oamenii la vaccinare? Insinuând astfel că BOR are un dublu discurs: purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susține vaccinarea, înalții ierarhi tac, încurajând tacit opoziția tip Teodosie.

Așa cum scrie la carte (manualul manipulării), ei au mutat ținta: ca să nu se întrebe progresiștii de ce premierul Cioloș nu a trimis  Parlamentului Legea vaccinării, în 2016, și de ce a refuzat să se vaccineze, în 2021, nu mai bine pun ei reflectoarele pe Patriarh?

Uite că Întâistătătorul BOR nu doar că a ieșit cu un mesaj public de susținere a vaccinării, dar a făcut-o într-un moment în care toată suflarea era alături de Biserică: în Noaptea de Înviere.

Citește: Mesaj al Patriarhului Daniel în favoarea vaccinării

Întâistătătorul degeaba la Bruxelles nu simte nevoia de a ieși din meditație, fie ea și transcendentală, pentru a trece la acțiune? Dacă nu pentru PLUS România, măcar pentru Renew Europe?

Uite cu ce se confruntă Franța lui Macron, de exemplu. Potrivit BBC Monitoring  numărul de urmăritori ai paginilor care partajează conținut anti-vaccin în limba franceză a crescut în 2020, de la 3,2 milioane la aproape 4,1 milioane de persoane. Aceste pagini sunt administrate de oameni care răspândesc zvonuri false despre vaccinurile care ucid milioane, care conțin dispozitive de urmărire sau care ne modifică ADN-ul. Ca urmare, rata de acceptare a vaccinării în Franța este una dintre cele mai mici din UE, mult sub cea necesară atingerii imunității de cohortă, necesare ridicării restricțiilor.

Pentru unii provocare a însemnat să-și toarne o găleată cu gheață în cap, pentru alții să-și posteze listele de cărți citite pe Facebook. Îl provoc și eu pe liderul grupului parlamentar Renew Europe să-și renege maindfulnesul și să dea un mesaj ferm pro-vaccinare.

Daciane, te aștept!

Citește și: Dacian Cioloș nu iubește vaccinarea, lucru care s-a întors împotriva lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel