Patriarhul Daniel poate fi reclamat la ANI?
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Îndârjirea cu care s-a apărat regimul Băsescu, folosind artificii avocățești, i-a făcut pe români experți în drept constituțional, drept internațional, tratate ale Uniunii Europene,  legi, coduri și proceduri. Nu cred că alt popor a mai analizat, la același nivel de audiență, articolul 134 din Constituție, mecanismul prin care se poate suspenda dreptul de vot în Consiliul European, modul în care se fac propunerile de judecători la CCR, CSM, ETC.

Pendulând între măreția dreptului și caracterul orientativ al legii care a scăpat PDL-ul de la dizolvare, poporul a înțeles că, în fața judecătorului, șmecherii stau cu doi metri mai sus ca p...limea, fiindcă au bani să se urce pe umerii unor avocați tari în spate. Sau telecomanda procurorilor, ca să nu se mai deranjeze să iasă din casă.

Totuși, ceva-ceva tot poate face națiunea cu atâta amar de cunoștințe strânse în ultimii patru ani de scandal. De exemplu, cei nemulțumiți că nu vor fi incinerați cu sobor de preoți l-ar putea reclama pe Patriarhul Daniel la ANI. În 2012, BOR a hotărât că drept credincioșii ortodocși sunt obligați să se înmormânteze, intrând astfel într-un potențial conflict de interese. Toată presa a scris, acum o lună, că BOR vrea monopol pe cimitire, interzicând privaților să deschidă astfel de afaceri. Dacă moda incinerărilor prinde la români, așa cum s-a întâmplat în occident, apare în branșă și concurența Distrigaz, nu doar a Mărioarei Zăvoranu. Evident că reclamației nu i se va da curs imediat, dar cine știe când îl supără Preafericitul pe preaputernicul de la Cotroceni.

Sper să nu se înțeleagă, din acest text, că aș susține renunțarea la canoane. Specialiștii decid și cu asta, basta. Cât despre cremațiune, după cum sună, ”crematoriu” mă duce cu gândul la depozitul de gunoaie de la parterul blocurilor, popular numit ghenă. De aici, până la gheenă nu mi se pare prea departe.

Doar după ce dezbaterile cu tematică religioasă se vor înmulți, ajungând măcar la jumătate din numărul scandalurilor politice, o să ne putem da cu părerea, în cunoștință de cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel