Patriarhul Daniel, decorat, joi, de preşedintele Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Iohannis se întâlnește cu Patriarhul Daniel la Reședința Patriarhală.
Iohannis se întâlnește cu Patriarhul Daniel la Reședința Patriarhală.
Eveniment la Palatul Cotroceni. 

Joi, 22 iulie, începând cu ora 17.00, este programată ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează împlinirea vârstei de 70 de ani

În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naștere a Patriarhului României pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e-mail [email protected], ori la numărul de fax 021.406.71.62", informează Patriarhia Română într-un comunicat primit la redacție.

Cadou inedit pentru Patriarhul Daniel. Portret făcut din 720 de cuburi Rubik

Între mesajele de felicitare care curg în această perioadă la adresa Patriarhului Daniel, cu ocazia aniversării de 70 de ani, cel al artistului Cristian Leana s-a remarcat prin originalitate.

Tânărul, cunoscut drept Domnu’ Puzzle, a utilizat peste 700 de cuburi Rubik pentru a-l portretiza pe Patriarh. Demersul, care a durat aproape 7 ore, a fost înregistrat și publicat pe contul său de YouTube. Domnu’ Puzzle a folosit ca model o fotografie marca Basilica.ro.

„Mulți ani binecuvântați!”, i-a urat Cristian Leana Patriarhului României. „Doamne ajută să iasă bine și să nu fie nicio problemă”, informează Basilica.ro.

Artistul Cristian Leana, finalist al spectacolului „Românii au Talent” nu este la prima inițiativă de acest fel. El a realizat, prin aceeași tehnică, portretul Arhiepiscopului Teodosie și pe cel al Mitropolitului Bartolomeu Anania, transmite sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel