Patriarhul Daniel, un nou apel către credicioşi: Să cultivăm viața și sănătatea, respectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autorități
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Patriarhul Daniel, în Pastorala de Crăciun: Îndemn la deplină încredere în puterea rugăciunii şi multă responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri
Patriarhul Daniel, în Pastorala de Crăciun: Îndemn la deplină încredere în puterea rugăciunii şi multă responsabilitate pentru sănătatea proprie şi a semenilor noştri
În zi de sărbătoare, ÎPS Patriarhul Daniel a transmis un nou mesaj către credincioși. 

Patriarhul Daniel i-a îndemnat astăzi pe credincioși să asculte de sfaturile medicilor în ceea ce privește pandemia de coronavirus, dar și să respecte măsurile de luate de autorități, scrie romaniatv.net.

„Epidemia aceasta, care în mod neașteptat a cuprins lumea întreagă, a devenit pandemie. Oamenii au strigat în trecut cu post și rugăciune cu multe lacrimi. Au cerut ajutor Sfântului Dimitrie să oprească pandemia. (…) Să ne rugăm și noi Sf. Dimitrie să înceteze această pandemie, care a devenit agresivă. A înmulțit lacrimile în toată lumea. Sf. Ioan Iacob de la Neamț a tămăduit o mulțime de bolnavi. (…)  Să ne ajute Dumnezeu să învățăm de la acești sfinți rugăciunea necontenită și smerenia cea multă. Tâlharul de pe cruce nu a mai apucat să săvârșească fapte bune. Sunt prieteni ai lui Hristos, deci aducători de vindecare sufletească și trupească, în vreme de boală. De aceea noi ne rugăm să ne păzească de orice primejdie și, de asemenea, îi rugăm să ne dăruiască multă sănătate, ajutor de la Dumnezeu, pace și bucurie pentru a spori în credință și în iubire creștină. Viața si sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, pe care noi trebuie să le cultivăm prin rugăciune, smerenie și multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor și măsurile luate de autoritățile competente. Fiecare trebuie să fie conștient liber și responsabil când sănătatea lor e în pericol. Nu știm dacă suntem suficient de pregătit să trecem dincolo”, a transmis Patriarhul în cadrul Liturghiei în cinstea Sfântului Dumitru.

Aproape 15.000 de noi infectări 

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.602.830 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.711 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.358.530 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.950 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 232 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 26.10.2021 (10:00) – 27.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 512 decese (265 bărbați și 247 femei), din care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Bilanțul complet aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel