Patologii care simulează boli cu transmitere sexuală. Dr. Mihail Pautov vine cu 5 exemple
Medicul Mihail Pautov a explicat care sunt patologiile care simulează boli cu transmitere sexuală.
Medicul Mihail Pautov a explicat care sunt patologiile care simulează boli cu transmitere sexuală, deși nu sunt BTS.
"Ai impresia că ai o boală cu transmitere sexuală? S-ar putea să nu fie. Iată câteva patologii care simulează o boală cu transmitere sexuală, cu toate ca nu sunt BTS.
Cistita este o inflamație a vezicii urinare, nu se încadrează la bolile cu transmitere sexuală. Este mai comun întâlnit la femei, care au uretra mai scurtă. Se manifestă prin urinări dese, dureri abdominale inferioare, disurie, urină colorată, urină cu sânge. Poate fi cauzată de bacterii anale, gonoree, chlamydia, leziuni ale uretrei. Tratamentul prescris este cel cu antibiotic.
Vaginita este o inflamație a vaginului, și nu o boală cu transmitere sexuală, însă poate fi provocată de sex. Se manifestă prin secreție vaginală, iritație, sângerare în cantități mici, disurie, durere în timpul sexului, miros neplăcut după sex.
Cauze: bolile cu transmitere sexuală, trichomonas, chlamydia, herpesul genital sau candidoza, vaginita bacteriană, chimicalele din săpun, spălările vaginale. Tratamentul este adaptat în funcție de cauză.
Uretrita este o inflamație a tractului urinar cauzată de un agent patogen sau de utilizarea unor produse precum săpunul, deodorantul sau spermicidul în apropierea uretrei, de leziuni cauzate de sex viguros sau de masturbare.
Proctita este inflamația rectului, și nu o boală cu transmitere sexuală, dar poate fi cauzată de una dintre acestea.
Vaginoza bacteriană (VB) nu este o infecție cu transmitere sexuală, dar este mai frecventă la femei care sunt active sexual. Se manifestă prin secreții vaginale neobișnuite", a scris medicul Mihail Pautov pe pagina sa de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News