Pătlagina, planta minune pe care trebuie să o ai acasă. Lista afecțiunilor pe care le tratează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pătlganina, planta minune pe care trebuie să o ai acasă. Lista afecțiunilor pe care le tratează / Foto: Pixabay, de cornelinux
Pătlganina, planta minune pe care trebuie să o ai acasă. Lista afecțiunilor pe care le tratează / Foto: Pixabay, de cornelinux
Pătlagina este o plantă minune care te poate ajuta în cazul mai multor afecțiuni.

Pătlagina este o plantă care a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata numeroase afecțiuni, printre care constipația, tusea, rănile, pielea inflamată și dermatita, scrie doc.ro. Planta conține mai mulți compuși chimici activi, printre care flavonoide, polizaharide, terpenoide, lipide și multe alte substanțe. Pătlagina conține și alcaloide, derivați din acizi fenolici, acizi grași, polizaharide și vitamine care contribuie la efectele sale terapeutice specifice.

Studiile au arătat că pătlagina este eficientă atât ca remediu pentru vindecarea rănilor, cât și ca agent împotriva ulcerațiilor, agent antidiabetic, agent antidiareic, agent antiinflamator, agent antibacterian și agent antiviral. Totodată, pătlagina combate oboseala, fiind un bun antioxidant și un aliat împotriva radicalilor liberi. Printre proprietățile pe care le mai are pătlagina se află și: vindecarea leziunilor, acțiunea antitusivă, acțiunea antihemoragică, acțiunea antiinflamatoare, acțiunea diuretică, acțiunea laxativă și acțiunea astringentă.

Lista afecțiunilor în care poate fi folosită pătlagina

În medicina tradițională persană, pătlagina are utilizări diverse:

1. Neurologice – epilepsie, dureri nervoase.

2. Bucale – dureri de dinți, , halenă, leziuni orale, afte bucale, gingivită, amigdalită.

3. Pulmonare – tuse, astm, tuberculoză, hemoptizie, leziuni pulmonare.

4. Gastrointestinale – sângerări la nivelul tractului gastrointestinal inferior, dizenterie, constipație, hemoroizi, dureri de stomac, ulcere intestinale, dispepsie, constipație.

5. Hepatice, splenice – obstrucții ale ficatului și splinei; pentru tonifierea funcțiilor hepatice.

6. Urogenitale – negi uterini, ulcerații uterine, menometroragie, polimenoree, retenție urinară, hematurie, dureri renale și vezicale.

7. Dermatologice – răni adânci, răni purulente, răni cronice, progresive, răni maligne, arsuri provocate de foc, bășici, prurit, fistule, urticarie, ulcerații ale pielii, inflamații, potrivit Realitatea.net.

Ceaiul  din pătlagină care te ajută să te laşi de fumat pentru totdeauna

Ceaiul recomandat de către doctoriţa Antonina Scepina se prepară simplu şi este la îndemâna oricărei persoane ce luptă cu dependenţa de tutun. Acesta se face din pătlagină.

Fierbe apa, ia câteva frunze de pătlagină, pune-le într-un borcan de sticlă și toarnă o cană de apă fierbinte peste ele. Acoperă borcanul și lasă-l așa două ore. Între timp, ceaiul se va răci și îl vei putea bea de-a lungul zilei.

Potrivit doctorului, ar trebui să consumi acest ceai timp de trei luni, pentru a observa rezultatele. De asemenea, poți mesteca frunze proaspete de pătlagină. Imediat, vei observa că îți piere pofta de nicotină. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel